labdarúgás

2021.07.14. 19:07

A Soroksár sem jelentett akadályt a DVSC-nek – videóval

Két újabb fiatal mutatkozott be a Lokiban a szerda délutáni edzőmeccsen.

Fotó: dvsc.hu

Harmadik edzőmérkőzését is megnyerte a DVSC NB I.-es labdarúgó együttese. A Telkiben megrendezett szerda délutáni találkozón a kezdőben kapott helyett a próbajátékon szereplő a 24 esztendős, francia-kameruni középső védő, Sylvain Deslandes.

Bár egymásnak estek a csapatok, helyzet egy ideig nem alakult ki, amelyet leginkább a mezőnybeli hibáknak volt köszönhető. A Loki balszárnya volt az aktívabb, ennek az oldalnak köszönhetően szerzett vezetést a DVSC a 10. percben: a soroksári kapus, Abu Attila rosszul sikerült felszabadítása Bárány Donát elé került, aki nem hibázott, szépen a bal sarokba helyezett. Marko Nikolics és Gróf Dávid összeszokatlansága okozhatott volna bajt, de szerencsére végül odalett a soroksári egyenlítési lehetőség. Mindkét csapat igyekezett már a másik térfelén letámadni az ellenfelet, emiatt időnként csapkodóvá vált a játék. Bárány kétszer is növelhette volna a találatai számát, de előbb fölé tekert egy szép egyéni akcióból, majd a kapus akadályozta meg a gólszerzésben.

Fotó: dvsc.hu

A félidő második részére ismét pontatlanabbá vált a hajdúsági összjáték, több kapu előtti labdavesztés borzolhatta a debreceni szakmai stáb idegeit, bár az mindenképp dicséretes, hogy egy-egy ilyen baki után is azonnal igyekezett visszatámadni a Loki, általában sikerrel.

A 42. percben Dzsudzsák Balázs jobb oldali beadását belsőzte kapufára Sós, egy minutummal később pedig ezért büntethetett volna a Soroksár: Kusnyír kezére pattant a labda egy szöglet után, a megítélt tizenegyest viszont Gyömbér a felső lécre lőtte.

A szünetben sort cserélt a DVSC, csak Gróf maradt a csapatban, de idővel őt is leváltotta Hrabina Alex. A második félidei gárdában helyet kapott Sipos Szabolcs, a Loki saját nevelésű 17 éves középső védője, aki egyáltalán nem lógott ki a csapatból, sőt egy gólpasszal vetette észre magát. Ebben a játékrészben kapott lehetőséget a múlt héten igazolt 27 éves észak-macedón támadó középpályás David Babunski, ennek ellenére láthatólag Gyönyörű Gergőre hárult a feladat, hogy a továbbiakban mozgassa a piros-fehéreket. Ugrai és Tischler előtt is adódott ígéretes lehetőség, mégis a soroksáriak szereztek gólt: több cívisvárosi játékos is labdát veszített a saját térfelén, ennek pedig az lett a vége, hogy Ladányi nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe.

Ez a találat felébresztette a Lokomotívot, hiszen 15 perc múlva már hárommal vezettek Korhut Mihályék. Előbb épp a balhátvéd labdáját gyötörte be Ugrai Roland harmadik próbálkozásra, majd követően Tischler Patrik pillanatai következtek, előbb egy mutatós Gyönyör-Pintér összjáték után utóbbi hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aztán az ifjú Tordai labdáját lőtte szépen ballal a hosszúba, kialakítva a 4–1-es végeredményt. Az edzőtábort a szombat délutáni Vasas elleni találkozóval zárja majd a a DVSC.

MSZ

A tények

Felkészülési mérkőzés

DVSC–SOROKSÁR 4–1 (1–0)

Telki, MLSZ edzőközpont

DVSC első félidő: Gróf – Kusnyír, Nikolics, Deslandes, Ferenczi – Baráth, Dzsudzsák – Szécsi, Bódi, Sós – Bárány

DVSC második félidő: Gróf (Hrabina, 64.) – Bévárdi (Tordai, 84.), Poór, Sipos, Korhut – Varga, Gyönyörű (Bényei, 84.) – Pintér, Babunski, Ugrai – Tischler. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Soroksár: Abu – Nagy, Gengerliczky, Valencsik, Pászka, Gyömbér, Hudák, Ternován, Lőrincz, Korozmán, Magyari.

Cserék: Major, Orosz, Lipcsei, Kópis, Ladányi, Hajdu, Tóth, Szerető, Lovrencsics.

Gól: 1–0 Bárány (10.), 1–1 Ladányi (68.), 2–1 Ugrai (70.), 3–1 Tischler (72.), 4–1 Tischler (83.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában