Labdarúgás

2021.07.15. 13:38

A Socca egyik mottója: a kispálya is nagypálya

Augusztusban Bajnokok Ligája-előselejtező is lesz majd.

20210704 Szalafő A térség hagyományos, népszerű erőpróbája a nyílt férfi torna küzdelmeivel kezdődött meg (4+1 fő, 2×12 perc). A 28. Rotto-Focivilág Kupára 32 csapat nevezett – nyolc csoportra osztották a mezőnyt. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: illusztráció / Nemzeti Sport-archív

A Socca Hungary hajdú-bihari elnökével, Móré Bendegúzzal beszélgetett a Hajdú-bihari Napló a kispályás labdarúgás jövőjéről. Maga a Socca egy fantázianév, amely a soccer szóból ered, utalva ezzel a labdarúgásra, azon belül is annak a kispályás verziójára. A Socca Federation egy olyan nemzetközi szervezet, amely kispályás labdarúgótornákat szervez szerte a világon. A Socca Hungary 2018 óta működik azzal a céllal, hogy a magyar labdarúgás és a futsal mellett a hagyományos kispályás labdarúgás számára is olyan szövetségi rendszert hozzon létre, amely a legszélesebb körben járul hozzá a sportág hazai fejlődéséhez.

– A mi felfogásunk azon alapul, hogy a lehető legszínvonalasabban szolgáljuk ki azokat az együtteseket, akik a tornáinkat, bajnokságainkat választják. A profi szervezés mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legkiválóbb szakemberek segítsék a munkánkat. Igaz ez a bírókra vagy éppen a magyar válogatott stábjára és a megyei szervezőkre – hangsúlyozta a 26 éves sportmenedzser hozzátéve,

aki a Soccát választja, azt teljesen új impulzusok fogják érni a kispályás futball berkein belül.

Három megyében

Jelenleg három megyében indították el a megyei bajnokságaikat, amelyeket júliusban és augusztusban további hat megye követ majd. Hajdú-Bihar megyében Józsán vette kezdetét a sorozat június közepén.

Móré Bendegúz azt is elmondta, júliusban Tégláson és Józsán is egynapos tornát rendeznek, Hajdúszoboszlón pedig a városi kispályás bajnokság indul el. Augusztusban Debrecenben és Pallagon egy kiemelt bajnokság is kezdetét veszi, amely a megyei együtteseknek egyben a Socca Bajnokok Ligájára lesz előselejtező. Ezek mellett pedig még számos esemény is tervben van az elkövetkezendő hónapokra.

– Minden kispályás futballt kedvelő olvasót arra bíztatok, hogy látogasson el valamely eseményünkre, biztos vagyok benne, hogy rengeteg pozitívummal fog hazatérni – zárta a beszélgetést a szakértő.

Vadicska Olivér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában