Szájtátós produkció

2021.06.26. 14:43

Menő videóval tisztelgett a válogatott előtt a hajdúdorogi freestyle focista

A nemzeti csapat iránt érzett tiszteletből készített felvételt a Gellért-hegyen.

Fotó: Szabados Ádám-archív

Szabados Ádám nagypályás futballistaként ismerkedett meg a freestyle-trükkök világával. Mára Magyarország egyik legjobbjává vált a hajdúdorogi származású srác, aki legújabb videójával – melyet a Gellért-hegyen készített – a magyar válogatott Eb-szereplésének adózott.

Büszke magyar

A 27 éves srác elmondása szerint nagyjából 13 éve kezdett bele a freestyle-fociba. – Akkoriban rengeteget figyeltem Ronaldo és más, technikás labdarúgók trükkjeit, és annyira beleszerettem ebbe a műfajba, hogy magam is belevágtam az elsajátításába. Szerencsére több magyar cím megszerzése mellett mára a nemzetközi szinten is jelen vagyok – hangsúlyozta Szabados Ádám, hozzátéve, nemrég megjelent videóját nem volt egyszerű elkészíteni.

– Kifejezetten kedvelem a főváros nevezetességeit, ezek teszik igazi világvárossá Budapestet. Ezért esett a választásom a Gellért-hegyre. A 34 fokos hőségben, illetve a turisták szeme láttára kellett felvennem a trükköket, ami okozott némi problémát, de mindenképpen el akartam készíteni az anyagot.

„Tudom, mennyi idő és munka van egy nagy tornára való felkészülésben, és szerettem volna tisztelettel adózni a magyar válogatottnak. Büszke vagyok arra, hogy ilyen messzire jutottak, hihetetlen, mennyit fejlődött a játékuk az elmúlt években.”

Szerencsére a tévében és más platformokon is megjelent a videó, remélem, néhányan a játékosok közül is látták. Végül rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, sőt bizonyos futballklubok a saját közösségi oldalaikon is megosztották, ami nagy megtiszteltetés – összegezte a fiatal futballista. Szabados Ádám az előző Európa-bajnokság során több ezer ember előtt lépett fel a portugál–magyar meccs fél­idejében, a Budapest Parkban, és rendszeres szereplője más válogatottmérkőzések félidei show-jának is.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában