Vízilabda

2021.06.20. 09:41

Süveges Máté váltja Miroszlav Bajint a DVSE kispadján

Edzőváltás, szívhez szóló elköszönés, majd új célok.

20210605 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - Kanizsa Vízilabda Kft. OBI/B férfi vízilabda mérkőzés. képen: Bajin Miroslav DVSE edzője

Fotó: Napló-archív

Bennmaradással ért véget a DVSE 2020/2021-es bajnoki szezonja, a hétvégén pedig elköszönt a klubtól Miroszlav Bajin vezetőedző.

„Úgy vittünk véghez egy csodát, hogy ez abszolút nem volt benne az évben”

mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a szerb edző. – Már a szezon elején, mikor a Magyar Kupában mindenkitől kikaptunk, látható volt, hogy nem lehet más célunk, mindössze a bennmaradás. Küzdöttünk, harcoltunk sokat, de megcsináltuk – mondta. Miroszlav Bajin arról is beszélt, hogy nagyon jó volt a közösség, egymást segítette mindenki, húzta fel teljesítményben egyik játékos a másikat. – Nagyon hosszú volt a szezon, elfáradtunk mentálisan is és erőben is. A legbüszkébb azonban a csapategységre vagyok, minden egyes játékos megértette, hogy mi az, amiért vízbe kell ugranunk meccsről meccsre, edzésről edzésre. Nagyon sok volt a nehezítő körülmény, mégsem adta fel senki – mondta. A bizonytalan helyzetet számtalanszor megemlítette a debreceni pólósok leköszönő trénere a szezon során, melyekről ezúttal azt mondta, hogy konkretizálni ezt nem akarja, mert több szempontból is felesleges már, például jön egy új szél több értelemben is.

Hála és köszönet

– Nagyon sokat köszönhetek Magyarországnak az elmúlt kilenc évben, még többet Debrecennek. Nem tudom kifejezni azt a hálát, amit érzek. Mindemellett szomorú is vagyok, hogy el kell hagynom ezt a közeget. De vár rám egy új világ a magánéletben, hiszen gyermekünk lesz, és a vízilabdában is új kihívás előtt állok – mondta. Miroszlav Bajin arról is beszélt, örül, hogy megismerhetett egy új kultúrát, egy új nyelvet, melynek a logikáját mai napig sem érti, de elfogadja. – Nehéz a magyar nyelv, lásd: Debrecenben és Pécsett – így mondjuk, de mi ebben a logika?! – mosolygott az öt nyelven beszélő edző, aki végül azt is kiemelte, hogy a legtöbbet mégis a pólóról tanult a cívisvárosban. Információink szerint a DVSE volt vezetőedzője a vajdasági Len-kupás Vojvodina mestere lesz a következő szezonban.

A Debreceni VSE irányítását a csapat egykori kapitánya, Süveges Máté veszi át. – A célom, hogy ne adjuk alább, mint idén. Maradjunk bent az első osztályban, ez a legfontosabb. Nagyon nehéz év előtt állunk, hiszen idén tizennégy együttes lesz az OB I.-ben a 16 helyett. Szeretném, hogy egy stabil, látványosan játszó csapatunk legyen – fogalmazott az új tréner.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában