vízilabda

2021.06.19. 15:26

Miroslav Bajin elköszönt, Süveges Máté folytatja a DVSE élén

A korábbi csapatkapitány legfontosabb célja, hogy a klub bent maradjon az első osztályban. Az edzőváltást a DVSE évértékelőjén jelentették be.

A DVSE új vezetőedzője: Süveges Máté | Fotó: Nagy Anita / dvse.hu

Hosszúra nyúlt a szezon, de a lehető legjobban alakult a végjáték a DVSE számára. A Nagykanizsa ellen harcolták ki az élvonalbeli tagságot két, sokáig emlékezetes összecsapáson. A siker igazi csapatmunka volt, a srácok egytől egyig odatették magukat, csakúgy, mint a szakvezetés, mutat rá a klubhonlap cikke.

„Az idei szezon volt a DVSE legnehezebb éve, minden szempontból. Egy évvel ezelőtt az is kérdés volt, hogy egyáltalán el tudunk-e indulni az ob 1-ben. Tudtuk, hogy hatalmas kihívás lesz, de belevágtunk, és megcsináltuk! Nagyon büszke vagyok a játékosokra és az edzői stábra, hiszen elképesztő munkát végeztek. A sosem tapasztalt nehézségek ellenére végig hittek magukban és egymásban, melynek meglett az eredménye. Fantasztikus játékkal bent maradtunk, jövőre pedig újult erővel vágunk neki az első osztálynak! Köszönöm mindenkinek az elmúlt évet, büszke vagyok rátok!” – értékelte az évértékelőn elmondott köszöntőjében a mögöttünk álló évet Becsky István klubelnök.

Az együttes vezetője egyúttal elköszönt a DVSE vezetőedzőjétől is, aki úgy döntött, hazatér Szerbiába. „Szeretném megköszönni az elmúlt nyolc együtt töltött évet Miroslav Bajin vezetőedzőnek, azt gondolom, a munka mellett barátokká is váltunk az elmúlt években. Kívánni sem kívánhattam volna jobb embert a csapatunk élére, mindent köszönünk, Baki!” – mondta Becsky István.

Miroslav Bajin előbb az utánpótlásban alkotott maradandót: a DVSE gyermekcsapatával országos bajnok lett, amely az egyesület eddigi legnagyobb sikere, majd a felnőtteknél sem okozott csalódást. Irányításával a debreceniek szerepeltek a felsőházban, az idei évben pedig erőn felül teljesítve összejött a bennmaradás.

„Nagyon szép tíz év van mögöttem. Megéltünk mindent, amit lehetett. Jobb emberré váltam Debrecenben, és egy olyan embernek adom át a felnőttcsapatot, akitől különösen sokat tanultam. Köszönök mindent, és bízom benne, hogy egyszer még találkozunk!” – fogalmazott a leköszönő vezetőedző.

Miroslav Bajin egy évtized után int búcsút Debrecennek | Fotó: Nagy Anita / dvse.hu

Az évértékelőn Becsky István bejelentette, hogy a DVSE felnőtt együttesének új vezetőedzője a korábbi csapatkapitány, Süveges Máté lesz.

„Mint új vezetőedző, célul azt tűztem ki, hogy ne adjuk alább, mint idén. Maradjunk bent az első osztályban, ez a legfontosabb. Nagyon nehéz év előtt állunk, hiszen idén 14 együttes lesz az ob 1-ben a 16 helyett. Szeretném, hogy egy stabil, látványosan játszó csapatunk legyen. Köszönöm a lehetőséget a klubvezetésnek, igyekszem meghálálni a bizalmat” – nyilatkozta Süveges Máté.

A DVSE új vezetőedzője: Süveges Máté | Fotó: Nagy Anita / dvse.hu

Az évzárón elköszöntek a gyermekcsapat vezetőedzőjétől is. Szabó Bence öt év áldozatos munka után Cipruson próbál szerencsét.

Szabó Bence Cipruson folytatja | Fotó: Nagy Anita / dvse.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában