vízilabda

2021.06.25. 10:50

Már BL-döntős játékosa is van a debrecenieknek

Fekete Gergő, aki a DVSE csapatában nevelkedett, most a Ferencváros gárdáját erősíti, megjárta a BL-döntőt is a Fradival, mégpedig első cívisvárosiként.

Budapest 20210305 Vzilabda frfi BL mrkzs FTC Brescia Foto Nemzeti Sport - Balogh Lszl A kpen: Fekete Gerg

Fotó: Nemzeti Sport-archív

– Felejthetetlen emlékek, leírhatatlan érzések fűznek a Bajnokok Ligájához – kezdte a Hajdú-bihari Naplónak az egyetemi válogatottban is bemutatkozó pólós. – Azt gondolom, hogy ebben a sportágban is minden játékos egyik legnagyobb álma BL-döntőt játszani, hiszen klubszinten ez a legnívósabb küzdelemsorozat – mondta Debrecen egykori kedvence. Fekete Gergő arról is beszélt nekünk, hogy

nagyon sok mindent köszönhet Debrecennek, a debreceni vízilabda-alakulatnak, nagyon sok jó emlék, nagy csata fűzi őt a Hajdúsághoz.

A kihagyhatatlan esély

– Nehéz szívvel mentem el innen, mai napig hazajövök, ha szabadnapom van, vagy éppen mint most is, nyári szünet van. De jött egy kihagyhatatlan lehetőség a zöld-fehérektől, amivel úgy éreztem, mindenképp élnem kell. Egy nagy kihívást láttam abban, hogy Magyarország egyik topklubjában csinálhatom, amit a legjobban szeretek, pólózhatok. Őszintén megmondom, hogy a bajnokság megnyerése, és a nemzetközi porond lebegett a szemeim előtt, fiatal vagyok, ki kellett próbálnom, hogy mit bírok – mondta el a sportoló. Bár sok nagy sikert köszönhet neki Debrecen, bejött a számítása Pesten is, ugyan az első számú európai kupasorozatban a Pro Recco felülmúlta az FTC-t (9–6) a BL-döntőben, az élményt senki nem veheti el tőlük.

Végül Gergő a hosszú távú céljairól is beszélt, amelyekben van egy kiemelkedő jelentőségű: – Stabilan a magyar válogatott oszlopos tagja szeretnék lenni.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában