vízilabda

2021.06.05. 09:00

DVSE: az első osztály a tét

Sorsdöntő meccssorozat kezdődik a cívisvárosi pólósoknak – a végén kiderül, hogy maradnak-e az OB I.-ben.

Fotó: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Fontos mérkőzés következik szombaton 18 órától a DVSE számára. Miroszlav Bajin gárdája hazai medencében, a Debreceni Sportuszodában fogadja a Nagykanizsa együttesét osztályozó mérkőzésen. Az összecsapás arról hivatott dönteni, hogy a két csapat közül melyik lehet tagja a jövő szezonban a férfi vízilabda bajnokság OB I.-es osztályának. A párharc két nyert mérkőzésig tart, az mindenképp hasznos hajdúsági szempontból, hogy a piros-fehéreknél van a pályaelőny, vagyis a legrosszabb helyzetben is kétszer játszhat hazai környezetben a DVSE.

Miroszlav Bajin | Fotó: Napló-archív

– Arra nem panaszkodhatunk, hogy nem volt időnk felkészülni az ellenfelünkből – kezdte okfejtését a Hajdú-bihari Naplónak a debreceniek szerb vezetőedzője, aki úgy érzi, hogy a munkát megfelelően elvégezték, készen állnak a küzdelmekre, melynek a kimenetele miatt izgul, szeretné ha beérne az egész éves munkájuknak a gyümölcse. – Kielemeztük a Nagykanizsa alakulatát, új védekezési stratégiát dolgoztunk ki, valamint az emberelőnyös helyzetkihasználások lényegi részét is újragondoltuk (mai hangzatos szóval élve), meg szeretnénk lepni a Zala megyeieket is, és mindenkit, aki majd árgus szemekkel figyeli a játékunkat szombaton – mondta el Miroszlav Bajin. A tréner arra is kitért, hogy annak külön örül, hogy a hosszú felkészülés során nem sérült meg egyik pólósa sem, mindenki hadra fogható, és nem mellesleg érzi a tüzet is a játékosokon, akik szerinte úgy tűnik, felfogták a következő napok súlyát.

Fotó: Napló-archív

Ellenfélles

A nagykanizsaiak magabiztosan, veretlenül, hatpontos előnnyel zártak az élen a másodosztályban. Az pedig mindenképp előnyükre szolgálhat, hogy nem rég fejeződtek be az OB I./B. küzdelmei, vagyis a két csapat közül inkább a dunántúliak vannak meccsben. A Debrecennek viszont az kedvezhet, hogy akár pihentebben állhatnak oda a szombati összecsapásba. – Fizikálisan erősebbek, mint mi, és a rutin is mellettük szól – kezdte véleményét soros ellenfelükről Miroszlav Bajin. – Ahogy néztük a játékukat, az egyértelműen kiderült, hogy az egy az egy elleni párharcokban nagyon erősek, jó százalékkal nyerik meg azokat – mondta.

A mérkőzésre a belépés ingyenes, viszont védettségi igazolványhoz kötött.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában