fotókkal

2021.06.16. 18:12

Díjazta legjobbjait a DSI

Új év, új helyszín, de a díjátadó ezúttal is ünnepi sikeredett.

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola minden évben a Főnix Csarnokban díjazta legjobbjait: az év sportolóit, és az év edzőit. Az impozáns létesítmény felújítása miatt a 2021-es évben a megszokottnál jóval szűkebb körben tartották meg a díjátadót, méghozzá a Nagyerdei Stadion VIP-termében.

Az ünnepségen részt vett Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, aki elmondta, hogy nemcsak a debreceni ember szereti a sportokat, hanem a városvezetés is, amely az idei évben is mintegy 750 millió forint támogatást adott a Sportcentrumnak. – Ezen a díjátadón a cívisvárosi sportélet kiválóságai, büszkeségei, példaképei vannak kiemelve, legyenek rá büszkék – mondta az alpolgármester. Becsky András, a Sportcentrum ügyvezetője beszédében elmondta, hogy rendhagyó év után vannak, de így is sok színvonalas esemény fűződhet Debrecenhez. – Rendezhettünk több világeseményt, nehéz helyzetben volt minden szakág, rossz volt látni a bizonytalanságot, de együtt, összefogva tudtuk egymásban tartani a lelket, most pedig így tudjuk is díjazni a legjobbjainkat – fogalmazott az ügyvezető.

A díjátadó ceremónia a köszöntőbeszédek után a díjazott sportolók, és edzőik megszólításával folytatódott. Először az atlétákon volt a sor, ahol nem született nagy meglepetés a döntéshozók által, Kozák Luca lett a 2020-as év sportolója, aki ott lehet az idén a tokiói olimpián is, edzője pedig a mindenre elszánt Suba László. A cselgáncsozóknál Süveges Fanni kapta meg az elismerést, akinek az edzője (Nagy István) is átvehette a neki járó díjat. A labdarúgók közül a 16 éves Berki Balázs lett a legjobb, aki fiatal kora ellenére máris egy jóval magasabb korosztályban futballozik, az U19-es csapatot erősíti, edzője pedig Jankovics Sándor. A tollaslabdázóknál sem született meglepetés, Tóth Kristóf bizonyult a 2020-as év legjobbjának, neki a trénere: Mátyus Tibor.

Elmaradtak az izgalmak

Mondhatnánk, hogy ezek után következtek a legnagyobb izgalmak, mikor kihirdette a klub a tavalyi év sportolóját, de a végeredmény úgy alakult, ahogy azt várni lehetett, Kozák Luca, az ötkarikás játékok egyik debreceni reménysége lett az év sportolója, felkészítője, Suba László pedig a legjobb edzőnek járó elismerést vehette át. Az év főtámogatója a BUMET cégcsoport lett, akik a 2016/17-es szezon óta támogatják a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola szakosztályait. Az Életműdíj kiosztásánál is szoktak menni a találgatások, de az idei szűk körű rendezvényen egyedül Kozma Mihály, a magyar futsalválogatott volt szövetségi kapitánya ült úgy a tömegben, hogy még nem lett kiszólítva a színpadra, ebből pedig egyértelművé vált, hogy a labdarúgó-szakosztály vezetője, Kozma Mihály kapta meg az elismerést.

Végül Bárány László, mint magánszemély bejelentette, hogy akárcsak az elmúlt két évben, fiaival és családjával együtt háromszor 1 millió forinttal támogatják a jövőben a DSC-SI három tehetséges sportolóját és edzőiket. K. Szabó Gabriella (atlétika), Pusztai Botond (cselgáncs) és Zombori-Szalontai Ferenc (úszás) voltak a szerencsések.

Palánki István

A díjazottak

Az év sportolója

Kozák Luca (atlétika)

Az év edzője

Suba László

Életműdíj

Kozma Mihály (labdarúgás)

Az atlétika szakosztály legjobbja a 2020-as évben

Kozák Luca, edzője:Suba László

A cselgáncs szakosztály legjobbja a 2020-as évben

Süveges Fanni, edzője: Nagy István

A labdarúgó szakosztály legjobbja a 2020-as évben

Berki Balázs (U19), edzője: Jankovics Sándor

A tollaslabda szakosztály legjobbja a 2020-as évben

Tóth Kristóf, edzője: Mátyus Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában