atlétika

2021.06.23. 16:11

Bő egy évtized után rendeznek ismét Atlétikai Magyar Bajnokságot Debrecenben

2021. június 26-27-én a debreceni Oláh Gábor utcai Sportkomplexum ad otthont a 126. Atlétikai Magyar Bajnokságnak.

Fotó: Kiss Annamarie

A magyar atlétika legfontosabb hazai versenye kapcsán tartott a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sajtótájékoztatót szerdán. – Bő egy évtized után kerül vissza a rendezés helyszíne Debrecenbe, mely a sok sikeres sportesemény megszervezésének köszönhető – mondta el Gyulai Miklós, a MASZ elnöke a Hajdú-bihari Naplónak, aki kiemelte, örül az elmúlt hétvégi magyar csapatsikernek a bulgáriai Európa-bajnokságon, melyhez három debreceni atléta (Kácser Zita, Klekner Hanga, Koroknai Máté) sikereire is szükség volt.

„Azért is fontos a hétvégi magyar bajnokság, mert három-négy sportoló is szerezhet még kvótát a tokiói olimpiára, keddig van ugyanis lehetőség gyűjtögetni a pontokat”

– mondta el a szövetségi elnök. Ha már kicsit haza szeretnénk beszélni, akkor a cívisvárosi két olimpikon (Kácser Zita, Kozák Luca) mellé még Kerekes Gréta és Koroknai Máté is csatlakozhat akár.

Papp László, Debrecen polgármestere a rendezvényen elmondta, óriási elismerés a városnak, hogy újra országos bajnokságot rendezhet. – 2001-ben egy ifjúsági vb-vel indult el az atlétikai centrum élete, azóta pedig több mint harminc eseményt rendezhettünk már meg ezen a pályán, melyek között volt világbajnokság, és Európa-bajnokság is – mondta el a városvezető a Naplónak.

Minden oldalról öröm

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az ötkarikás játékok évében magyar bajnokságot rendezni még felemelőbb érzés. – Szinte napra pontosan húsz évvel ezelőtt kezdődött minden itt az Oláh Gábor utcán, ami az atlétikát illeti. Ugyan a legutóbbi országos bajnokság óta sem állt meg az élet Debrecenben, de kitörő örömmel fogadtuk, hogy újra magunkénak tudhatjuk a rangos eseményt – mondta el az ügyvezető a Naplónak.

Végül Becsky András arról is említést tett, hogy arra pedig a DSI teljes stábja rendkívül büszke, hogy olyan létszámú olimpiai csapata van már most a cívisvárosnak, mint még soha. Papp László polgármester hozzátette, hogy a város úgy pénzügyileg, úgy szakmailag ott áll minden sportesemény mögött, így természetesen a Debreceni Sportcentrumot is mindenben segíti.

Kozák Luca, aki szombaton 100 méteren indul, vasárnap pedig a gátfutásban áll majd rajthoz elmondta, hogy még emlékszik a legutóbbi magyar bajnokságra, amikor önkéntesként volt még csak jelen az eseményen.

– Hazai környezetben versenyezni, az mindig egy plusz töltetett ad. Bízom a jó időben, és a jó versenyekben, szeretném mindkét számban megvédeni a bajnoki címemet. Nem mellesleg a versenyhétvége jól illeszkedik az olimpiai felkészülési programomba is. Igazából most úgy érzem, minden adott egy kiváló hétvégéhez – foglalta össze a Naplónak érzéseit, a debreceni olimpikon.

A sajtótájékoztató végén Gyulai Miklós egy stafétabotot adott át Papp Lászlónak és Becsky Andrásnak jelképesen kinevezve Debrecent a hétvégére a „sportok királynője” központjának.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában