Foci Eb 2020

2021.06.20. 12:36

A hősök köztünk élnek

Ismét olyan meccset játszott a magyar válogatott világsztárok ellen, amiben több is lehetett volna.

Marco Rossi együttesének meglepő, de szívmelengető döntetlenje, valamint a németek portugálok elleni 4–2-es győzelme összerázta a kvartettet. Történelmi siker született a franciák ellen, ami akár még szebb is lehetett volna – kezdte értékelését Bücs Zsolt a Naplónak. Szombaton az Európa-bajnokság F csoportjának második körében Magyarország 1–1-es (sikerrel felérő) döntetlent ért el a regnáló világbajnok, Franciaország ellen.

„Le a kalappal a fiúk előtt! Az egyértelműen kirajzolódik, hogy egy ilyen szurkolótáborral a hátunk mögött – bár közhelynek tűnik – bármire képesek lehetünk”

– mondta Eb-szakértőnk. Bücs Zsolt arra is kitért, hogy ismét a szervezettségünkre volt szükség ahhoz, hogy ezt a szép eredményt elérjük Franciaország ellen.

A gólok szakszerűen

– Fiola góljánál az volt a zseniális, ahogy Varane mellett megindult, máshova nem is lőhette azt a gólt, csak a rövidre, amibe így viszont benne volt a kapus is – gondolt vissza az első félidő hosszabbításában szerzett találatunkra a Loki egykori játékosa. A kétszeres válogatott labdarúgó elmondta, hogy agresszívan védekeztünk, és míg Szalai bent volt, nem volt akkora különbség a labdabirtoklásban, mint a meccs végére . – Szalai sérülése nem hiányzott, Nikolics nem ugyanazokban a tulajdonságokban jó, mint Szalai, így fel is borult a támadójátékunk – mondta a szakértő. Bücs Zsolt arról is beszélt, hogy 1–0-s vezetés után ha egy utolsó passz jobban sikerül, akár kétgólosra is növelhettük volna az előnyünket, ahonnan szerinte a franciáknak már nem lett volna visszaút.

– A gallok egyenlítő találatát akár el is kerülhettük volna, ha Szalai bevállal egy sárga lapot Lloris előtt. Nem vállalta be, hátul behátráltunk, ez pedig azt hozta magával, hogy a 66. percben Griezmann révén kiegyenlítettek – vélekedett szakértőnk, aki elmondta, hogy az Atletico Madridhoz hasonlóan negyven méteren védekeztünk.

Palánki István

A hétvége meccse

Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló, F csoport

Magyarország–Franciaország 1–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 998 néző. Vezette: M. Oliver (angol)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler (Lovrencsics G., 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.; Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Gól: 1–0 Fiola (45+2.), 1–1 Griezmann (66.)

Sárga lap: Botka, illetve Pavard

Az F csoport állása

  • Franciaország 2 1 1 0 2–1 4
  • Németország 2 1 0 1 4–3 3
  • Portugália 2 1 0 1 5–4 3
  • Magyarország 2 0 1 1 1–4 1
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában