Irány a VB!

2021.05.19. 12:35

Sikeresen kezdték az évet a Flex-HD aerobikosai

Hosszú idő után nyílt lehetőség arra, hogy színpadra léphessenek a magyar aerobikosok.

Fotó: Flex-HD SE

Az elmúlt időszak, költözés miatt adódó nehézségek ellenére remekeltek a Flex-HD SE versenyzői a Magyar Kupa I. fordulóján Nyíregyházán, a Continentál Arénában.

A szombati Challenge, Step és Basic versenyszámokban a Flex-HD SE versenyzői 17 arany, 7 ezüst, 2 bronzérem és további értékes, dobogó közeli helyezéseket gyűjtöttek – közölte az egyesület.

A vasárnapi versenynapon a Flex-HD SE kiválóságai további 10 arany és 7 ezüstérmet szereztek. Sok kiváló gyakorlatot mutattak be, de érezhető volt a hosszú kihagyás és az a tény, hogy nem megfelelő méretű az edzéshely, ahol gyakorolhatnak. Kovácsné Laurinyecz Julianna, Kovács Judit, Szalóki Emese, Hegyi Dóra és Nagy Dóra edzők szép munkát végeztek.

Utolsó próbaként a válogatott egységek a vasárnapi MK versenynap reggelén versenyen kívül mutathatták be gyakorlataikat.

Legközelebb június 12-13-án házigazdaként várják az ország aerobik versenyzőit Nyíradonyban, a Magyar Bajnokságon.

Izgalmakban azonban addig sem lesz hiány, hiszen a következő két hétben Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban kerül sor az Aerobik Világbajnokságra.

Az utánpótlásdelegáció május 17-én, a felnőtt csapat pedig 23-án indul útnak.

Mint írják, sokat köszönhetnek a Nyíregyháza Spartacus Torna Club vezetésének és edzőinek, a felkészüléshez nyújtott önzetlen segítségért. Így, ha ritkábban is, de megfelelő körülmények között gyakorolhattak.

A Világbajnokságon a magyar színeket a Flex-HD SE alábbi versenyzői képviselhetik majd Bakuban

Felnőttek: Szőllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza.

15-17 évesek: Balogh Gréta, Görgényi Ilona, György Renáta, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szűcs Janka.

12-14 évesek: Bányász Viktória, Görgényi Eszter, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza, Rásó Enikő.

Edzőként, Kovácsné Laurinyecz Julianna , versenybíróként Kovács Judit kíséri a csapatot. Hegyi Dóra, mint FIG Aerobik Versenyzői Képviselő, a Technikai Bizottsággal együtt már a VB helyszínén dolgozik az esemény előkészületein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában