úszás

2021.05.17. 11:50

Senánszky Petra olimpiai B szintet úszott a vizes Európa-bajnokságon, közel az olimpia?

A többszörös világ- és Európa-bajnok búvárúszó klasszis 24.99-el a 12. helyen jutott tovább az elődöntőbe a budapesti vizes Európa-bajnokságon a női 50 m gyorson.

Budapest 20210324 Úszás 2021 Országos bajnokság OB Fotó Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Senánszky Petra

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A debreceni kiválóság ideje egyben olimpiai B-szint, és mivel ebben a számban még nincs A szintes magyar úszó, így a B szint (25.51) jelenleg ötkarikás indulást ér számára.

Senánszky Petra az úszása után boldogan nyilatkozott az M4 Sport televíziónak: – Rég izgultam ennyire, hiszen mégiscsak az első nemzetközi versenyem volt, mint úszó. Nagyon örülök az időnek, azért jöttem, hogy B-szintet ússzak, de közel van az A-szint is. Egyelőre nehezen tudom elképzelni, hogy nem olimpiai sportlóként esetleg ott lehetek az olimpián egy másik sportágban, de nagyon örülök neki. Tudom, hogy sokan drukkoltak nekem, mindenkinek köszönöm! – nyilatkozta Senánszky Petra.

Nem sokkal később, remekül úszva bejutott az Eb-döntőbe a Verrasztó Evelyn, Senánszky Petra, Ugrai Panna, Gyurinovics Fanni alkotta magyar női 4×100 m gyorsváltó. A kvartett 3:40:62-es idővel a nyolcadik helyen kvalifikálta magát a hétfő esti fináléba.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában