Futsal

2021.05.23. 22:02

Őrült meccsen bukta el a kupadöntőt a Mezei-Vill

A rendes játékidőben még sikerült visszajönnie az újfaluiaknak, de a hosszabbításban eredményesebb volt a Veszprém.

Budapest 20210523 Futsal MK dšnt? Balaton Bœtor VeszprŽm-MVFC Beretty—œjfalu Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Nemzeti Sport / Árvai Károly

Negyedik kupagyőzelmére készült az MVFC Berettyóújfalu gárdája, amely legutóbb 2019-ben hódította el a trófeát éppen a mostani ellenfél Veszprémmel szemben. A hajdúságiak szombaton egy igen izgalmas mérkőzésen múlták felül az Újpestet az elődöntőben, míg a másik ágon a Nyírgyulajnak jelentett túl nagy falatot a veszprémi együttes. A bajnokságban Mezei Dávidék négyszer is összecsaptak már a dunántúliakkal, mindannyiszor hajdúsági siker született, tehát jó előjelekkel várhatta az MVFC a találkozót. De a múlt már ilyenkor semmit nem jelent, és ez újfent be is bizonyosodott vasárnap este.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, ennek ellenére igazi ziccer sokáig nem alakult ki, a kapusoknak egy-egy lövést kellett hárítaniuk időnként. Aztán egy tankönyvbe illő Diece-Alvarito-Nagy Imre-Sid négyszögelés után már tombolhatott a kedvenceit a fővárosba is elkísérő újfalui drukkerhad: a végletekig kijátszott akció csattanójaként a brazil Sid passzolt a kapuba, 0–1.

A dunántúliak próbálták tovább fokozni az amúgy sem alacsony fordulatszámot, de ekkor is inkább az MVFC akarata érvényesült, Ráblék igyekeztek higgadtan kipasszolni az ellenfelet. A 12. minutumban növelhette volna előnyét a Berettyó, de Rafinha forintos labdáját Kártik nem tudta elpasszolni a kapus mellett. Valószínűleg akadt még olyan újfalui drukker, aki a fejét fogta az előbbi helyzet miatt, amikor talán egy még nagyobb lehetőség maradt kihasználatlanul: Diece gyönyörű, visszahúzós passzát követően Alvarito lőtt csúnyán mellé a kapu torkából. Nem is maradtak büntetlenül a kihagyott ziccerek, egy inkább lövésnek, mint passznak szánt lövésbe tette bele a fejét Montero, és máris eltűnt a hajdúsági előny, 1–1.

Támadásban vészkapusra állt át a bakonyi gárda, és ki is fizetődött a bátorság, Tatai lövése után már a Veszprém vezetett, 2–1. Az utolsó másodpercekre a Mezei-Vill is lehozta a kapusát, de a kevés idő miatt már nem változott az eredmény a játékrészben.

A félidőben Turzó József szövetségi kapitány értékelt a mérkőzést élőben közvetítő M4 Sport+ televízió kamerái előtt: – Igazi kupadöntő, érdekes figyelni az edzői húzásokat, a Berettyó jobban kezdte a játékot, de egy 5 a 4-es játékkal és egy pontrúgással megfordította Veszprém a találkozót. Eddig elégedett vagyok a kerettagok játékával, bízom benne, hogy ez a forma kitart az őszig. A válogatottnál most egy hosszútávú munka kezdődik el, ahol a legjobbakat megtartva igyekezünk fiatalítani – mondta el a szakember.

Fordulás után egy még inkább felspannolt Veszprém érkezett ki a pályára, és bizony nem az MVFC-n múlt, hogy nem nőtt a hátránya. Időnként a játékvezetők sem voltak a helyzet magaslatán, mindkét gárda kárára tévedtek, amely tovább növelte a feszültséget a pályán. Ahogy telt az idő, egyre nagyobb kockázatot kellett vállalnia a hajdúságiaknak, ami magában hordozta a kontrák veszélyét. Az egyre jobban belelkesedő veszprémiek önfeláldozóan védekeztek, sokszor sikerrel szorították ki a kapujuk elől ellenfelüket. Aztán jött az újabb hidegzuhany: egy ellentámadás után Komáromi lőtte ki szépen a hosszút, 3–1. Egész pályás letámadásra állt át az Mezei-Vill, majd később támadásban 5 a 4-re, Diece vette fel a megkülönböztető mezt. A feszültséget jól mutatja, hogy egy oldalberúgás előtt Diece és a veszprémi cserekapus főszereplésével tömegjelenet alakult ki a vendégek kispadjánál. Lehet kellett ez az intermezzo, hogy felébredjen a Berettyóújfalu, ugyanis két brazilja révén egy percen belül egyenlített a gárda: előbb Sid lőtt bombagólt, majd Diece volt eredményes közelről, 3–3.

De nem volt vége: az utolsó előtti minutumban egy eltört labdát követően Boromisza újra a dunántúliakat juttatta a kupagyőzelem küszöbére, 4–3. Rögtön időt kért Sergio Mullor Cabrera és milyen jól tette: Rafinha lövése után ismét Diece kotorta be az egyenlítő gólt a kapuba, 4–4.

A 2019-es döntőhöz hasonlóan ezúttal is következhetett a kétszer öt perces hosszabbítás, melyet a Berettyó kezdett jobban. Egyértelműen Nagy Imréék irányították a játékot, de gól az első játékrészben nem esett. Fordulás után megmaradt az újfalui fölény, előbb Rafinha, majd Diece lőtt mellé. Aztán Alvarito labdavesztéséből a Veszprém talált gólt, Rutai fejezte be a kontrát, 5–4.

Természetesen azonnal 5 a 4-re állt át a Mezei-Vill, de egy elveszített labdát követően Montero az üres kapuba passzolt (6–4), majd még ugyanabban a minutumban Komáromi adta meg a kegyelemdöfést, 7–4.

MSZ

A tények

Férfi Futsal Magyar Kupa, döntő

Veszprém – MVFC Berettyóújfalu 7–4 (2–1)

Budapest, Népligeti Sportközpont. Vezette: Zimonyi (Vass, Ibriszk)

Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á. Cserék: Sásdi (k), Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Ábrahám, Kiss, Bencsik R., Montero. Vezetőedző: Fehér Zsolt

MVFC: Horváth N., Rézműves, Rábl, Szabó. Csere: Sándor (k), Diece, Rafinha, Nagy, Gál, Kártik, Sid, Takács, Alvarito. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Gól: 0–1 Sid (8.), 1–1 Montero (16.), 2–1 Tatai (19.), 3–1 Komáromi (31.), 3–2 Sid (37.), 3–3 Diece (38.), 4–3 Boromisza (39.), 4–4 Diece (40.), 5–4 Rutai (47.), 6–4 Montero (49.), 7–4 Komáromi (49.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában