kosárlabda

2021.05.19. 20:22

Nem tudott kijönni a gödörből a DEAC, maradt a negyedik hely

Mind támadásban, mind védekezésben szétesett csapat benyomását keltették a debreceniek.

Fotó: Kiss Annamarie

Utolsó hazai meccsét játszotta az idényben a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata szerda este az Oláh Gábor utcai stadionban. A szegediek elleni összecsapás tétje az volt, életben tartja–e bronzérmes álmait a múlt héten kinevezett Andjelko Mandics együttese.

A hazaiaknál Carlton Guytont továbbra is partvonalra kényszerítette a sérülése. Jól kezdett a DEAC, de aztán megtorpant a lendület, szerencse, hogy a szegediek sem álltak a helyzet magaslatán, így sok hibával tarkított első negyedet láthatott a mintegy 500 fős közönség. A fehér-feketéknél eleinte leginkább Somogyi Ádám és Djordje Drenovac húzta a csapatot, utóbbi a lepattanókat is jól szedte. Fej fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor az addig igen enerváltan mozgó Stefan Moody gyorsan elsüllyesztett két triplát és egy duplát, így 28–27-es debreceni vezetéssel ért véget az első negyed.

A második etapban is leginkább egymás hibáiból éltek a felek, ennek megfelelően egyik gárda sem tudott kicsikarni komolyabb előnyt. A 17. percben 39–43-nál a hazai stáb újabb időkéréssel próbálkozott, de ez sem segített igazán. A vendégek pontosabban kosárlabdáztak, így 49–44-es szegedi előnynél vonultak nagyszünetre az együttesek.

Hazai szempontból a harmadik negyed sem indult jobban, Govens „Kígyó térről” eleresztett triplája után már tíz fölé kúszott a vendégelőny. Sem támadásban, sem védekezésben nem ment a DEAC-nak, Tóth Ádám a két büntetőjével próbált lendületet adni a gárdának, de sikertelenül. A 25. percben már 15 pont (52–67) volt közte, és nem úgy tűnt, hogy a mentálisan megroggyant hajdúságiak talpra tudnának állni.

A zárónegyednek 63–74-nél vágtak neki a felek. A szétesett csapat benyomását keltő hazaiak egy utolsó nagy rohamra indultak, Moody két újabb trojkáját követően újra meccsben volt a DEAC (37. perc, 76–79).

De ezzel el is lőtte a puskaporát az egyetemi gárda, így végül 90–82-re győzött a Szeged, megérdemelten.

Ezzel eldőlt, hogy a negyedikként végez a bajnokságban a DEAC. Bár nem lett szép a vége, de összességében elmondható, hogy a kupaezüsttel megspékelve eredményes szezont zártak a debreceniek.

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda NB I. a 3. helyért, 2. mérkőzés

DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 82–90 (28–27, 16–22, 19–25, 19–16)

Debrecen, 500 néző. V: Győrffy, Goda, Boros.

DEAC: Moody 14/12, Somogyi 15/6, Drenovac 17/3, Hines 20/15, Tóth 9. Cserék: Moore 7/3, Neuwirth -, Polyák -, Molnár -. Edző: Andjelko Mandics.

Szedeák: Govens 27/6, Brown 28/6, Dzeletovics 3/3, Bognár 10/6, Dickey 13. Cserék: Kerpel-Fronius G. 2, Keller 3/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz 2. Edző: Szrecsko Szekulovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában