szép volt!

2021.05.09. 14:46

Megcsinálták a futsalos lányok, kupagyőztes lett a DEAC!

Egy fináléhoz méltó, végig nyílt meccset nyertek meg Üveges Katalinék.

Fotó: deac.hu

Története eddigi legfontosabb mérkőzésére készült a Debreceni Egyetem női futsalcsapata vasárnap délután, ugyanis a fehér-feketék először szerepeltek a Magyar Kupa fináléjában. Üveges Katalin tanítványai a szombati elődöntőben 3–0-ra múlták felül a Budaörs gárdáját, így másnap a szekszárdiakat 6–2-re legyőző Astra HFC-Üllővel vívták a finálét. Az óvatosság jegyében teltek az első percek, az Astra igyekezett irányítani a játékot, de a debreceniek jól zárták le a területeket, és a megszerzett labdákból gyors kontrákat vezettek. A két elődöntővel ellentétben egyenlő erők küzdelmét hozta a finálé, ennek megfelelően ritkábban kerültek veszélybe a kapuk, leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok.

A 11. percben aztán futsalpályán ritkán látható góllal szerzett vezetést a DEAC: Torma Lila egész pályát átívelő kidobását André Antónia a rossz ütemben kimozduló Hargast megelőzve, fejjel csúsztatta a kapuba, 1–0!

Rögtön megélénkült a találkozó, magasabb fokozatba kapcsoltak a gárdák, több parázs jelenet is kialakult a kapuk előtt, de mindkét hálóőr tette a dolgát. A 15. minutumban egy bravúros védés után Torma combjához kapott, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Szükség is volt rá, mert alig 60 másodperc múlva egy újabb bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne zörrenjen meg a hálója, így 1–0-s hajdúsági vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után hátránya tudatában az Astra egyre jobban kinyílt, ennek köszönhetően mindkét oldalon több nagy helyzet is akadt, de valószínűleg a tét miatt mindig hiba csúszott a befejezésbe. Nem csak a pályán, a lelátón is fokozódott a feszültség, a csarnok akusztikájának köszönhetően jól behallatszódtak a nézőtéri észrevételek is. A Pest megyeieknél az utolsó percekre a kapus is kijött a mezőnybe, az üresen hagyott kapu miatt az egyetemisták többször is pontot tehettek volna a csatára, de nem tették, így egészen a lefújásig izgulni kellett a sikerért, de a lényeg, hogy

Magyar Kupa-győztes lett a gárda, méghozzá teljesen megérdemelten!

Joggal járták a lányok az örömtáncot a lefújás után.

MSZ

A tények

Női futsal Magyar Kupa, döntő

DEAC–ASTRA HFC-ÜLLŐ 1–0 (1–0)

Budapest, Vasas Sportcsarnok. Vezette: Tolnay (Wittner, Karsai).

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth. Csere: Tóth R. (k), Fekete, Pócsik, André, Nagy, Fülöp, Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

Astra: Hargas – Ganczer, Varga, Kota, Dorner. CSere: Egri (k), Csolti, Balogh, Gimes. Edző: Dombó János.

Gól: 1–0 André (11.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában