Madar Csabával beszélgettünk

2021.05.21. 07:30

Még nem akasztja szögre a stoplist a magyar futball debreceni rekordere

Madar Csaba egészen egyedülálló rekordot állított fel azzal, hogy mind a hat osztályban bajnoki címet szerzett.

Sok debreceni szurkoló szívében foglalnak el fontos helyet a DVSC labdarúgócsapatának legendás játékosai, többek között ilyen Madar Csaba is. A Loki egykori középpályása kapcsán sok szép emlék eszünkbe juthat: a '93-as feljutás, a '95-ös bronzérem, vagy a két gólja az atlantai olimpián. Egy MTK-s kitérő után 2003-ban tért vissza Debrecenbe, és a piros-fehér klub első három bajnoki címének is részese volt a sokak által Csipaként emlegetett futballista.

A most is a DVSC kötelékében dolgozó játékos a mai napig aktív, jelenleg a Bestrong, azaz Légy Erős Sportegyesület sportolója, amivel – ugyan a bajnokságból még két forduló hátra van – hatalmas fölénnyel megnyerték a Hajdú-Bihar megyei III. osztály déli csoportját. Ez önmagában is egy szép eredmény, viszont Madar Csabának egy egészen különleges gyűjteménye vált teljessé ezzel, hiszen

mind a hat nagy pályás osztályban bajnoknak mondhatja magát.

Ez természetesen teljesen egyedülálló eredmény Magyarországon, de talán szerte a világon is. A Loki is megemlékezett erről a fantasztikus teljesítményről, és a vasárnapi Haladás elleni mérkőzés szünetében köszöntötték a közönség egyik nagy kedvencét.

Csak nemrég tudatosult

„Tavaly ősszel beszélgettünk róla a csapatnál, hogy jó lenne megnyerni a bajnokságot, és akkor kérdezte meg tőlem valaki, hogy nekem ez hanyadik bajnoki címem lehetne. Elkezdtünk számolgatni, és akkor tudatosult bennem, hogy ha ez sikerül, akkor minden osztály ki van pipálva, és szerencsére sikerült is”

– mondta Madar Csaba a Hajdú-bihari Naplónak, majd kitért a hamarosan véget érő idényre is. – Ha azzal nem is számoltunk, hogy ekkora előnnyel győzünk, de az élen szerettünk volna végezni, mert az előző években is rendre ott voltunk a tabella elején. Idén szerencsére végigment a bajnokság, és meg is tudtuk nyerni.

A debreceni futballista többszörös NB I.-es bajnok és kupagyőztes, de elárulta, hogy ez a diadal is ugyanolyan fontos számára, mint bármelyik korábbi. – Akármilyen bajnokságban, versenysorozatban indulsz el, azt megnyerni nem kis feladat. Természetesen mindegyiket helyén tudjuk kezelni, de számomra ez az aranyérem is ugyanolyan szépen fényesen csillog, mint egy első osztályú – mondta.

A foci iránti szeretet

A Légy Erős SE-nek ezzel a bajnoki címmel lehetősége nyílt a következő szezonban a megyei II. osztályban indulni, amivel a csapat élni is fog.

Ennek megfelelően elképzelhetőek változások a gárdánál, de Madar Csaba továbbra is velük tervez, és egyelőre eszében sincs abbahagyni a futballozást.

– Amíg bírom, addig még csinálom. Egész életemben a labdarúgás iránti szeretet motivált, semmi más. Persze voltak időszakok, amikor pénzt is adtak érte, de alapvetően a szeretet folyamatosan megvolt. Természetesen már nem úgy mozgok, mint annak idején a profi pályafutásom alatt, de ezen a szinten még mindig nagyon élvezem a játékot – árulta el a Loki legendája.

Bakos Attila

Madar Csaba bajnoki címei

NB I. – MTK (1999, 2003), DVSC (2005, 2006, 2007)

NB II. – DVSC (1993), Nyíregyháza (2007)

NB III. – Létavértes (2014)

Hajdú-Bihar megyei I. – DEAC (2017)

Hajdú-Bihar megyei II. – DEAC (2012)

Hajdú-Bihar megyei III. – Légy Erős SE (2021)

Borítókép: Madar Csabát a hétvégi mérkőzés szünetében köszöntötték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában