Ilyet még senki nem csinált

2021.05.14. 14:02

Madar Csaba a magyar és a nemzetközi labdarúgás rekordere lett

A DVSC volt játékosa jelenleg is aktívan játszik.

Madar Csaba UEFA PuskÁs F. stadion

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A debreceni labdarúgás aranykorszakának egyik alappillére, a hazai futballközegben jól ismert Madar Csaba napjainkban is szorgalmasan, szívvel-lélekkel futballozik. A DVSC egykori középpályása a pályafutása során már sok mindent átélt, ám az elmúlt hétvége hihetetlenül különleges lehetett számára, ugyanis egy elképesztő rekordot állított fel a labdarúgás történelmében – írja a dvsc.hu.

A Csipa becenévre hallgató labdarúgó a hazai foci minden berkét bejárta, hisz az NB I-es, az NB II-es, az NB III-as, a megye I-es, valamint a megye II-es elsősége után a 2020/2021-es szezon alapján megye III osztályban is elhódította jelenlegi csapatával, a Bestrong SC-vel a bajnoki címet, így tehát teljessé vált a kollekció.

Az összes hazai nagypályás versenyben elindult Madar Csaba ezzel minden osztályból legalább egy bajnoki címet gyűjtött, mellette pedig mindenhonnan lesz Hajdú-Bihar megyei csapattal is aranyérme. Ez rendkívül egyedülállónak számít, hiszen Magyarországon ilyenre még nem volt példa, de Európában és a világon is csekély esély lehet rá, gyakorlatilag nulla.

Madar Csaba fiatalon, mindössze 18 éves korában csatlakozott a DVSC első keretéhez. A Loki egykori kiváló labdarúgója már rögtön az első évében NB II-es bajnoki címnek örülhetett, így nem sokkal később az élvonalban is debütált. Tagja volt az 1996-os atlantai olimpiára kijutott válogatottnak, a braziloknak és japánoknak lőtt góljával pedig még jobban felhívta magára a figyelmet. Ezt követően 1997-ben váltott, a cívisvárosból ahhoz az MTK-hoz igazolt, amellyel két bajnoki elsőséget és két Magyar Kupa-győzelmet szerzett.

A hajdan 8-as mezszámot viselő játékos 2003-ban visszatért a nevelőegyüttesébe, a piros-fehéreket zsinórban három bajnoki címhez, illetve két Szuperkupa-győzelemhez segítette.

Négy évvel később Nyíregyházára igazolt, a másodosztályú csapatával pedig egy újabb elsőséget tudhatott magáénak. 2014-ben egy éven át az NB III-ban is megfordult, rutinjával a Létavértes fiataljait segítette az aranyéremhez. A jelenleg 46 éves Madar Csaba a profi pályafutása után sem hagyott fel a futballal, Hajdú-Bihar megyén belül több együttesben is megfordult. 2012-ben a DEAC együttesével megye II-es bajnoki címet zsebelhetett be, majd 2017-ben az egyetemi klubbal a megyei első osztályban is a dobogó legfelső fokára állhatott. A DVSC egykori labdarúgója az idei szezont a Bestrong SC csapatával a megye III-ban kezdte meg és már három fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy ebben az osztályban is bajnoki címet ünnepelhet.

A jelenleg is a Loki alkalmazásában álló Madar Csabával készített interjút a dvsc.hu-n lehet elolvasni.

Madar Csaba főbb eredményei játékosként:

MTK (1999, 2003 – NB I)

DVSC (2005, 2006, 2007 – NB I)

DVSC (1993 – NB II)

Nyíregyháza (2007 – NB II)

Létavértes (2014 – NB III)

DEAC (2017 – Hajdú-Bihar megyei I)

DEAC-Szertársport Bolt (2012 – Hajdú-Bihar megyei II)

Bestrong SC (2021 – Hajdú-Bihar megyei III)

MTK (1998, 2000 – Magyar Kupa)

DVSC (2005, 2006 – Szuperkupa)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában