A kemény munkában hisz

2021.05.08. 16:38

Kovács Nikolasz szép hajdúsági emlékeiről beszélt

A fiatal védő hálás a debreceni utánpótlásban kapott alapokért.

20210407 Ajka FC Ajka (fehér mez) - Szeged Csanád Grosics Akadémia (kék-fekete mez) NB II. labdarúgó mérkőzés A képen: KÓRÓDI NÁNDOR (70) KOVÁCS NIKOLASZ (33) Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Forrás: VMN-archív

Fotó: Penovác Károly

Több mint 10 évvel ezelőtt a Ferencváros kedvéért hagyta el a cívisvárost a fiatal játékos, és jó szívvel emlékszik vissza a hajdúsági évre. – Köszönettel tartozom a Lokinak. Úgy vélem, innen indultam el felfelé, amiért örökre a szívembe zártam Debrecent. Minden kissrác álma, hogy utánpótlásban a DVSC színeiben kezdje el a focit, és akkoriban minden csapattársam arról álmodott, hogy egyszer magára húzhatja a piros-fehér mezt – emlékezett vissza a karcagi születésű labdarúgó, aki külön kiemelte az otthonról kapott támogatást is, és

hozzátette, hogy az is óriási dolognak számított, hogy a Loki volt az első profi klubja, és fiatal fejjel nem mondhatott nemet a népligeti megkeresésnek.

Kenderesről indulva egy év alatt a megfordulni Debrecenben, majd a Fradihoz igazolni óriási ugrásnak számított számára. A zöld-fehérektől az MTK-ba, onnan a Honvédhoz került, amely később kölcsönadta Balmazújvárosra is.

Loki-faktor

Kovács jelenleg Ajkán szerepel kölcsönjátékosként, a tavasszal pályára lépett a Loki ellen is. Lapunk arról érdeklődött a játékosnál, hogy milyen csapat benyomását kelti a DVSC az idei bajnokságban. – Úgy gondolom, hogy a Debrecen nehéz időszakon ment keresztül, miután búcsúzott az élvonalból. Jó csapatról beszélünk, aki reálisan látja a másodosztály küzdelmeit, az tudja, hogy a hajdúsági gárda lóg ki innen a legjobban. Biztosra veszem, hogy jövőre az NB I.-ben kezdik a szezont, és ettől már csak két meccs választja el őket – felelte a 22 esztendős labdarúgó.

Kölcsönben

A Napló a rövid távú céljairól kérdezte a fiatal védőt. – Nyáron jár le a kölcsönszerződésem Ajkán. A tervek szerint visszatérek a Honvédhoz, és majd nyáron eldől, hogy hogyan tovább. Természetesen szeretnék maradni Budapesten, de minden játékos azt szeretné, hogy minél többet játsszon.

„Mindenekelőtt a hátralévő meccseinkre kell koncentrálni és a lehető legjobb helyen végezni a tabellán”

– ismertette céljait a tehetséges játékos, aki elárulta, hogy a legemlékezetesebb meccse a Honvéddal az Európa-liga selejtezőjében volt, amit sikerrel tudtak venni a piros-feketék. A debreceni kötődésű sportoló végül kérdésünkre elárulta, hogy bár természetesen több mindentől is függ, egy esetleges hajdúsági megkeresésen elgondolkozna. A kemény munkában és abban hisz, hogy akárhol is játszik, a maximumot kell teljesítse mindenáron, hogy elérje céljait, és stabil NB I.- es játékos legyen a közeljövőben, és erre reális esélye van, hiszen a Kispest biztosította a következő szezonra is az első osztályú tagságát.

Orosz Krisztofer

Borítókép: Kovács Nikolasz (fehérben) Ajkán szerepel kölcsönben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában