Autósport

2021.05.03. 11:53

Keszthelyi Vivien sikeresen debütált a Portugál Nagydíj betétfutamán

Az Euroformula Open mezőnyében mutatkozott be a Team Motopark színeiben.

20200115 Budapest Keszthelyi Vivien autóversenyző fotó: Czerkl Gábor (CZ) Bors

Fotó: MW-archív

A Team Motopark március végén jelentette be hivatalosan, hogy szerződtette Keszthelyi Vivient, aki a mezőny egyetlen női versenyzőjeként szerepel a sorozatban, amelyben módosított F3-as autókkal versenyeznek – írja a Nemzeti Sport online kiadása.

– Kétségkívül hatalmas lépés ez számomra. Új csapatban, teljesen új szakemberekkel megismerkedve, egy új technikára épülő F3-as autóban fejlődhetek, éppen ezért szeretném a lehető legtöbbet kihozni a felkészülési időszakból és minél többet tanulni. A tesztek során már a különböző idei szabályoknak megfelelően próbálták a beállításokat a mérnökök. Az idény első részében mindenképpen a gumik viselkedésének megismerését és egykörös tempóra való felkészülést céloztuk meg – fogalmazott Keszthelyi Vivien áprilisban a kétnapos tesztelést követően.

A magyar versenyző május 2-án, a Portugál Nagydíj betétfutamán debütált, amely során két futamon is pontszerző helyen végzett. „Eseménydús futamok, változó körülmények között az első Euroformula Open versenyhétvégén” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be Facebook-oldalán a megmérettetésről. Hozzátette, van még mit tanulnia, de összességében elégedett az eredménnyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában