Aerobik

2021.05.24. 15:13

Arattak a Magyar Kupán, vb-re készülnek a Flex-HD versenyzői

A magyar aerobikosoknak hosszú kihagyás után nyílt lehetőségük újra színpadra lépni.

Fotó: Flex-HD SE

Az elmúlt időszak megpróbáltatásai és a költözésből adódó nehézségek ellenére remekeltek a Flex-HD SE versenyzői a Magyar Kupa I. fordulóján, a nyíregyházi Continental Arenában – tudtuk meg a cívisvárosi sportegyesülettől.

A szombati Challenge, Step és Basic versenyszámokban a Flex-HD SE kiválóságai 17 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzérmet, illetve további értékes, dobogó közeli helyezéseket szereztek.

A vasárnapi versenynapon a debreceni tehetségek további 10 arany- és 7 ezüstérmet gyűjtöttek. Sok kitűnő gyakorlatot mutattak be, de érezhető volt a hosszú kihagyás, valamint a tény, hogy nem megfelelő méretű az edzéshely, ahol gyakorolhatnak. Kovácsné Laurinyecz Julianna, Kovács Judit, Szalóki Emese, Hegyi Dóra és Nagy Dóra edzők szép munkát végeztek.

Legközelebb június 12-13-án házigazdaként várják az ország aerobik versenyzőit Nyíradonyban, a Magyar Bajnokságon. Izgalmakban addig sem lesz hiány, hiszen a következő két hétben Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban kerül sor az Aerobik Világbajnokságra, ahová az utánpótlás delegáció május 17-én, a felnőtt csapat pedig 23-án indult útnak.

Utolsó próbaként a válogatott egységek a Magyar Kupa második napjának reggelén versenyen kívül mutathatták be gyakorlataikat. Sokat köszönhetnek a Nyíregyháza Spartacus Torna Club vezetésének és edzőinek a felkészüléshez nyújtott önzetlen segítségért, mert ha ritkábban is, de megfelelő körülmények között gyakorolhattak.

A bakui delegáció

A világbajnokságon a magyar színeket a Flex-HD SE alábbi versenyzői képviselhetik.

  • Felnőttek: Szőllősi Panna, Ökrös Janka és Ruzicska Vanessza.
  • 15-17 évesek: Balogh Gréta, Görgényi Ilona, György Renáta, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szűcs Janka.
  • 12-14 évesek: Bányász Viktória, Görgényi Eszter, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza, Rásó Enikő.
  • Edzőként Kovácsné Laurinyecz Julianna, versenybíróként Kovács Judit kíséri a csapatot.
  • Hegyi Dóra, mint FIG Aerobik Versenyzői Képviselő a Technikai Bizottsággal együtt már a vb helyszínén dolgozik az esemény előkészületein.
  • Borítókép: A Flex-HD SE Bakuba készülő delegációja

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában