kosárlabda

2021.05.04. 09:00

A szurkolók előtt győzné le az ellenfelét a DEAC

Kovács Adrián bízik benne, hogy a hazai pályán kiegyenlíti a párharcot a DEAC.

20210105 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC - Delfinek - Kaposvári Kosárlabda Klub NBI férfi kosárlabda mérkőzés. képen: Kovács Adrián DEAC vezetőedző

Fotó: Napló-archív

Fontos mérkőzés vár a Debreceni Egyetem férfi kosárlabda csapatára kedden 18 óra 15 perctől az Oláh Gábor utcai csarnokban. A bajnoki elődöntő második mérkőzésének tétje, hogy sikerül-e egyenlíteni, vagy pedig a szolnokiak kettő-nullás előnyre tesznek szert a három győzelemig tartó párharcban. Ahogy a Napló is megírta, a Tisza-partiak saját csarnokukban 80–65-re győzték le múlt szombaton a hajdúságiakat, ezzel lépéselőnyre téve szert. A Hajdú-bihari Napló Kovács Adrián vezetőedzőt kérdezte az első összecsapás tapasztalatairól, és a keddi találkozó esélyeiről.

– Levonjuk a tapasztalatokat, hiszen egy csapat úgy tud előrelépni, ha tanul az előző mérkőzésből – hívta fel a figyelmet a fiatal szakember. – Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk azokra a dolgokra, amik nem működtek, miközben meg kell tartanunk a jót is a szombati játékunkból. Gőzerővel készülünk, szeretnénk kiegyenlíteni a párharcot. A védekezéssel nem volt gond, hiszen 37 percig fej-fej mellett haladt a két társaság, hazai pályán 80 ponton tartottuk a Szolnokot, ami nem rossz. Viszont kevés pontot szereztünk, a 65 pont egyáltalán nem jó. Azon kell dolgoznunk, hogy minél gyorsabban belemenjünk a támadásba, és az az öt ember, aki a pályán van, tisztában legyen azzal mit szeretnénk csinálni. Csapatként kell működnünk annak érdekében, hogy kidolgozzuk azokat a helyzeteket, amikből tudjuk, hogy eredményesek lehetünk, a lehetőségeinket pedig a lehető legmagasabb százalékban kell értékesítenünk. Nehéz mérkőzésre számítok, apró részletek fognak dönteni, de ha ezekben az apróságokban előrelépünk, akkor a csapat egy teljesen más arcát fogja majd mutatni – ismertette az edző.

Polyák László orrcsonttörése miatt ki kellett, hogy hagyja szolnoki mérkőzést. A Napló arra volt kíváncsi, a csapatkapitány mennyire hiányzott szombaton, és van-e esély a keddi játékára.

– Laci alapember aki mindig nagy energiát tesz a játékban a pálya mindkét oldalán, képes pozitív impulzusokat hozni a csapatnak. Mind játékosként, mind csapatkapitányként hiányzott a jelenléte, remélem kedden már számíthatok a játékára. Abban is bízom, hogy szép számú közönség látogat majd ki az Oláh Gábor utcára, hiszen ez egy speciális mérkőzés lesz számunkra. Hosszú ideje játszunk üres lelátók előtt, így nagyon várjuk már vissza a drukkereinket, biztos vagyok benne, hogy remek hangulatot fognak teremteni, és együtt megszerezzük az első elődöntős győzelmünket – nyilatkozta Kovács Adrián.

A szervezők a mérkőzésre ezer főben maximálták a drukkerek létszámát, melyből 50 hely az Olajbányász szimpatizánsai számára lesz fenntartva. A belépéshez kötelező a védettségi igazolvány felmutatása a bejáratnál, mely kizárólag arcképes, hatósági okirat felmutatása mellett érvényes. A 18 év alatti személyeknek elég utóbbit magukkal hozniuk, fontos azonban, hogy ők csak felnőtt kísérettel tekinthetik meg a találkozót. A bérletek továbbra is feljogosítják tulajdonosaikat a belépésre, de az eredeti helyüket nem tudják fenntartani a szervezők.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában