megye i.

2021.05.29. 09:00

A dobogó sorsa már eldőlt, de a negyedik helyért még megy a csata

Bár a bajnok is megvan, és a kiesők is, de többfelé lehet még helycsere szombat estére.

Derecske -Sárrétudvari Megye I-es labdarúgó mérkőzés

Fotó: Napló-archív

Utolsó fordulójához érkezett a labdarúgó megyei I. osztály. Sok kérdést nem hagytak a felek a befejező hétvégére, a bajnok a Hajdúszoboszló gárdája lett, míg a Hajdúhadház és a Hajdúböszörmény végzett az utolsó két helyen, így ez a két kieső csapat. A dobogós helyeket a Szoboszló mellett a Sárrétudvari és a Balmazújváros szerezte meg, a 4–6. hely végső sorrendje viszont még nem alakult ki. Szombaton 17 órától amennyiben a Derecske legyőzi a Nyíradonyt, és a Monostorpályi nem győz Püspökladányban, akkor helycserés támadás lesz a két együttes között, mely a jövő heti Monostorpályi–Derecske kupameccs előtt adna egy kis pikantériát a dolgoknak. – Összesen tizenegy és fél játékos áll a rendelkezésemre, elfogytunk – mondta lapunknak a Derecske edzője, Szép Sándor.

– A Nyíradony egyfajta sötét ló, kiszámíthatatlan együttes, nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul azt nehezen tudnám elképzelni, hogy a Monostor nem szerez pontot Ladányban – folytatta a tréner. Szép Sándor arról is beszélt, hogy a céljukat teljes mértékben elérték, hiszen az első hat hely valamelyikét tűzték ki a bajnokság előtt, s bár érzése szerint a dobogóra is odaférhettek volna, reálisan most a helyükön vannak. Tovább bonyolítaná a dolgokat, ha a derecskeiek kikapnának, viszont a Berettyóújfalu legyőzné a Vámospércset (szombat 15 óra), hiszen akkor már az 5. helyen lenne csere.

Izgalmas befejezés

Szombaton 17 órai kezdettel még a bajnokság 2. helyezettjéhez (Sárrétudvari) látogat a 3. helyen álló (Balmazújváros) együttes. Hajdúszoboszlón meccsel a Hajdúsámson, a DEAC II. fogadja a pont nélküli Hajdúböszörményt, a szezon egyik meglepetéscsapata, a DASE pedig a már kiesett Hajdúhadházhoz látogat. Valamint végül a Kaba–Hajdúnánás összecsapás is összekuszálhatja a dolgokat a középmezőnyben.

Palánki István

Szép Sándor tippjei

BUSE–Vámospércs 2–2

Derecske–Nyíradony 3–1

Sárrétudvari–Balmazújváros 3–1

Hajdúszoboszló–Hajdúsámson 5–2

Püspökladány–Monostorpályi 0–3

Kaba–Hajdúnánás 2–2

DEAC II.–Hajdúböszörmény 6–1

Hajdúhadház–DASE 1–4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában