labdarúgás

2021.04.30. 16:05

Örül Dzsudzsák kifakadásának Paróczai Sándor, aki szerint ezt már korábban meg kellett volna tenni

Mint mondta, a magyar viszonyokat tekintve jól megfizetett, luxus körülmények között élő és dolgozó labdarúgóktól el lehet várni, hogy profiként viselkedjenek a pályán.

Fotó: Paróczai Sándor-archív

Elég nagy port vert fel Dzsudzsák Balázs legutóbbi nyilatkozata: a Loki csapatkapitánya a Békéscsaba elleni 4–4 után mondta az őt kérdező riporternek, hogy számára érthetetlen ahogy időnként futballoznak, a csapat védekezése pedig egyenesen borzasztó. Paróczai Sándort, a DVSC kilencszeres válogatott hátvédjét kérdeztük az elhangzottakról.

Fotó: Paróczai Sándor-archív

– Először is örülök, hogy végre valaki az asztalra csapott már, de ezt nem Balázsnak kellett volna megtennie, hanem magasabb szinten és már korábban – szögezte le Paróczai Sándor. – A zaklatottságát is megértem, hiszen 2–0-ról nagyon rosszul néz ki, hogy végül a Lokinak kellett teperni a 4–4-ért Békéscsabán.

„Ebből a nyilatkozatból nem szabad, hogy probléma legyen az öltözőben, inkább nézzen magába mindenki.”

A magyar viszonyokat tekintve jól megfizetett, luxus körülmények között élő és dolgozó labdarúgóktól el lehet várni, hogy profiként viselkedjenek a pályán. Azért, hogy egy csapat gólt kap, a védelemtől a középpályán át a csatársoron keresztül az edzőkig bezárólag mindenki felelős. Hiába van teletűzdelve válogatott képességű játékosokkal a védelem és a középpálya is, mégis nyakra-főre kapják mostanában a gólokat a piros-fehérek. Pedig a védekezés a legegyszerűbb, mert három dolog kell hozzá: erőnlét, fegyelem és figyelem. Erről nem beszélgetni kell a taktikai táblán, meg egymás között, hanem orrvérzésig gyakorolni úgy, hogy álmából felkelve is tudja játékos. Sok edző ott téved, hogy kitalál egy taktikát, majd ahhoz próbálja nevelni a játékosokat. A DVSC-nek olyan kerete van, hogy gyakorlatilag bármilyen taktikát meg lehetne taníttatni a labdarúgóknak, de úgy tűnik, ez eddig még nem sikerült. Ennek ellenére úgy gondolom, most, hogy ismét lehetnek majd szurkolók a stadionban, vasárnap egy futballünnepen Dzsudzsák vezérletével többgólos győzelmet arat majd a Loki a Csákvár ellen – nyilatkozta Paróczai, akit nemrég köszöntöttek Békéscsabán, mint a lilák legelső válogatott labdarúgóját.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában