Jótékonyság

2021.04.30. 08:49

Kicsit másképp, de hétvégén elrajtol a Tündérfutás

A népszerű jótékony sport­eseményen ebben az évben is online vehetnek részt a jelentkezők.

Fotó: Tóth Ferenc-archív

Ötödik alkalommal startolhat el május elsején a Tündérfutás, a népszerű jótékony sportgála. A pandémia miatt tavaly új koncepciót álmodtak meg a szervezők: mivel nem volt lehetőség a személyes találkozásra, a futást online eseményként hirdették meg. A nevezők a kitűzött céljaikat országszerte bárhol teljesíthették, az eredményeiket bemutatva pedig postai úton kapták meg a jól megérdemelt érmet.

Fotó: Tóth Ferenc-archív

– Idén szinte teljesen ugyanez a terv, hiszen sajnos a koronavírus-járvány miatt továbbra is a virtuális térbe szorul a Tündérfutás. A rendezvény az elmúlt években olyannyira kinőtte magát, hogy nem tudtuk volna megszervezni a járványügyi szabályok teljes betartása mellett. A futást ugyan évről évre szabadtéren rendeztük meg, de két éve, amikor legutóbb személyes jelenléttel zajlott az esemény, már csaknem háromezer induló érkezett, a helyszínre pedig még többen, hiszen ki-ki hozta magával a barátait, családját. Országszerte népszerű lett a debreceni futás, jöttek többek között a fővárosból, Győrből, Pécsről, Szolnokról, Nyíregyházáról, Egerből, Miskolcról. Tavaly májusban már nem tarthattuk meg a futást, akkor született meg az online változat, de sajnos sokkal kevesebben jelentkeztek annak ellenére, hogy nem volt helyhez kötve a sportolás, mindenki a lakóhelyén, országszerte bárhol teljesíthette a kitűzött célt – osztotta meg a Naplóval Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke.

Fotó: Tóth Ferenc-archív

Mint mondta, az idei online futás két hónapig, május 1-től június 30-ig tart. – A nevezési díj 4000 forint, ebből az összegből 3000 forint a Tündérkör Alapítvány költségvetésébe kerül azért, hogy tovább segíthesse a rászoruló családokat. A jelentkezők idén háromféle érem közül választhatnak, vagy nevezhetnek mind a háromért, cserébe legalább 15 percig bármit sportolhatnak. Nem kikötésünk egyébként a mozgás, nevezhetnek azok is, akik egészségügyi állapotuk miatt nem képesek a sportolásra, ők a jótékony kezdeményezéssel nagyban hozzájárulhatnak az alapítvány célkitűzéseinek megvalósításához – mondta, hozzátéve: reméli, hogy a szervezet soron következő sporteseménye, a III. LégFuti már személyes jelenléttel zajlik majd szeptemberben, a cívisvárosban.

BBI

A borítóképen: Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában