korelnök a megyei pályákon

2021.04.23. 18:45

Játszani szeretne a százgólos Kokó, amíg csak bírja

A csapattársai a fiai lehetnének, de nagyon jó köztük a viszony, kölcsönösen segítik egymást.

20201107 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DSC-Nádudvar megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzés, a debreceni TBG-pályán.

Fotó: Napló-archív

Az 58 esztendős, Nádudvaron futballozó Kovács István pályafutása századik gólját szerezte a megyei bajnokságokat tekintve április elején, a megyei másodosztályú alapszakasz utolsó játéknapján, amikor Nádudvar 5-1-re nyert Konyár ellen.

Ezen apropóból köszöntötte őt a Nádudvari Sportegyesület elnöke, egyben a labdarúgó jelenlegi edzője, Gere Csaba a hétvégi, Nyírmártonfalva elleni, immár felső ági rájátszásbeli találkozó előtt.

Büszkeség

A Kokó becenévre hallgató labdarúgót a Hajdú-bihari Napló is megkereste ezen neves alkalomból. – Minden ehhez hasonló jubileum nagyon szép, különösen ilyen korban, úgyhogy fontos helyet foglal el ez az eddig elért eredményeim között. A csapat is köszöntött ebből az alkalomból, ráadásul ugye egy győztes meccs alkalmával sikerült ezt a századikat megrúgni, úgyhogy büszkeséggel tölt el – mondta.

Elkerülték a sérülések

Lapunk kíváncsi volt, hogy mégis mi motiválja Kovács Istvánt, hogy még 58 évesen is futballozzon.

„Ennek a sportnak a szeretete hajt még mindig.”

Kispályán is focizok, és látom, hogy a negyvenes, sőt ötvenes korosztály is ott van, tehát aki szereti, az csinálja, ameddig csak tudja. Nem beszélve arról, hogy olyan nagy nevekkel is találkozhattam ezáltal, mint Sándor Tamás, Sándor Csaba, vagy Szatmári Csaba. Szerencsére egészséges vagyok, elkerültek a sérülések, és még mindig érzek magamban motivációt, hogy játsszak és nyerni akarjak – hangsúlyozta.

Kokó csapattársai mind a fiai lehetnének, de ettől függetlenül jó a kapcsolatuk. – Sok ügyes fiatallal játszom együtt, akiken úgy látom, hogy bizonyítani akarnak hétről hétre. Igaz, hogy csak megyei II. osztályban, de szerintem ezt is becsülni kell. Azt mondhatom, hogy hallgatnak rám, végül is az edzőnek vagyok a segítsége bent a pályán. Szokták is kérni a fiúk, hogy szóljak nekik, mondjam el, hogy láttam egy-egy helyzetet, és el is fogadják tőlem. Természetesen ők is segítenek nekem, hiszen ez a lényege a csapatjátéknak, de ez egy plusz motivációt ad, hogy én is a hasznukra lehetek – fogalmazott.

Nem a rekord a lényeg

Kovács István fizikailag is sokat tesz azért, hogy bírja a meccseket, éppen ezért még nem is tervezte el, hogy mikor fejezi be pályafutását.

– Igyekszem edzésben tartani magamat. Heti két tréningünk van, de eljárok futni is, mert próbálom karbantartani magamat, mert másképp nem lehet. Nem biztos, hogy mindig 90, de 70-80 percet futballozni csak úgy lehet, ha megvan az alap állóképesség. Sokan szokták kérdezni, hogy meddig futballozok még, de ezt nem lehet előre tudni. Bármikor összeszedhet az ember egy sérülést, ne adja isten, egy betegséget. Úgy vagyok vele, hogy amíg bírom, és nem vagyok a csapat terhére, addig én szeretnék játszani. Nincs bennem olyan, hogy valami rekordot döntsek, mert nem ez a lényeg.

Felnéznek rá

Kovács Istvánnak (balra) gratulál Gere Csaba. A háttérben a csapattárs Székely
Zoltán tapsol elismerően | Fotó: Marján László

Gere Csaba, a Nádudvar vezetőedzőj, köszöntötte a hétvégén a jubileumhoz érkező futballistáját, akiről a Naplónak is beszélt. – Nagyon régóta ismerem Kokót, mondhatni barátként érkezett Nádudvarra játszani. Magasabb szinten, NB II.-ben is futballozott korábban, és ezzel a tapasztalatával és tudásával segít bennünket. A csapattársai felnéznek rá, és én is amolyan szervező szerepkört szánok neki a találkozókon, ő szabja meg a játék fazonját. Nagyon jó a kapcsolata a fiatalokkal, segíti és tanácsokkal látja el őket, akik pedig teljes mértékben bíznak benne. Soha nem éreztette velük, hogy ő magasabb osztályban is játszott, ellentétben néhány tapasztalt, de nála jóval fiatalabb megyei focistával – mondta.

ML, BA

Hajdú-Bihar megyei II. osztály – Felső ág

1. Nagyrábé Petőfi SK 10 7 3 0 24-9 24

2. Egyeki SBSE 10 6 2 2 39-16 20

3. Nádudvari SE 10 6 2 2 24-13 20

4. DSC-SI 10 6 2 2 20-13 20

5. Nyírmártonfalva SE 10 4 1 5 31-29 13

6. Létavértes SC `97 10 4 1 5 25-24 13

7. Téglási VSE 10 2 4 4 14-26 10

8. Polgári VSE 10 3 0 7 18-25 9

9. Blondy FC Esztár 10 3 0 7 10-37 9

10. Konyári SE 10 1 1 8 16-29 4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában