Jégkorong

2021.04.16. 13:00

Fodor András: Debrecen felkerült az országos hokitérképre

A szakosztályvezető szerint a DEAC jégkorongcsapata az idei szezonnal véglegesen megvetette a lábát a városban.

20190912 Debrecen Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DEAC hokis sajtótájékoztató az Erste Liga rajtja előtt. képen: Fodor András DEAC szakosztályvezető

Fotó: Napló-archív

A debreceni jégkorongozás történetének legsikeresebb idénye van mögöttünk, a DEAC csapata a legjobb négy közé jutott az Erste Ligában, a Magyar Kupát pedig megnyerte, mégpedig nem is akármilyen meneteléssel. Az elődöntőben a Ferencvárost, a döntőben pedig az osztrák elitligában szereplő Fehérvárt győzte le. Az Erste Ligában 2–0-s előnnyel bukta el az elődöntőt a DEAC, ami miatt nem lehet teljes az öröm. Fodor András, a DEAC jégkorongszakosztályának vezetője szerint igazából a papírforma érvényesült. A felkészülés időszakában már látszott, hogy egy jó csapat van kialakulóban, de a szakember elmondta, hogy a járvány miatti kaotikus helyzetben nem voltak konkrét célok kitűzve a csapat elé.

„Meghalni a pályán”

– A következő idényben sem lesz több pénzünk, az egyetem vezetésével, a kancellár úrral történt egyeztetés után úgy gondolom, jövőre is hasonló költségvetésből gazdálkodhatunk, ami azt jelenti, hogy továbbra is olyan ambiciózus játékosokat kell szerződtetnünk, akik „meg akarnak halni” a pályán, a gazdagabb csapatok ellen a motivációjukkal, harcosságukkal „ledolgozzák” az anyagi hátrányt – fejtette ki a játékosokkal szembeni elvárásokat Fodor András, aki már javában tárgyal a jövő csapatának összetételén, de konkrétumokat még nem árult el.

Edzőkérdés nincs

– A klub megtette az ajánlatát azoknak a játékosoknak, akiket a szakmai stáb szeretne itt tartani, két-három héten belül eldől, hogy közülük ki marad, és ki megy, az üresen maradt helyekre pedig legkésőbb májusban meg kell találni a megfelelő embereket – vázolta fel a menedzsment előtt álló feladatokat Fodor András, majd kitért a stábra is. – Egy biztos, edzőkérdés nincs: David Musial vezetőedzőnek újabb egy évre szóló szerződése van, segítője, Kecskeméti Áron pedig hosszabb távra kötelezte el magát a DEAC-nál, illetve a DHK-nál, neki ugyanis az utánpótlás-nevelésben is komoly szerepe van – közölte a klubvezető.

Új alapok

A hokiban is elindul az akadémiai rendszer Magyarországon, és Debrecenben lázas munka zajlik ezekben a napokban annak érdekében, hogy tökéletes pályázatot nyújtsanak be a szövetséghez. Amennyiben Debrecen nyer, négyéves állami finanszírozással nagyszabású infrastrukturális beruházások valósulnak meg. Többek között tornacsarnok, metodikai és fizioterápiás központ, valamint kollégium épülhet a Derék utcán.

Élcsapat

– Talán kimondható a kupagyőzelem után az, hogy a városban is véglegesen megvetettük a lábunkat, és igazából most kerültünk fel az országos hokitérképre is. Most már reményeim szerint a tárgyalásoknál is érezni fogjuk azt, hogy más a debreceni jégkorong megítélése, azaz élcsapatként kalkulálnak velünk, ami egy másik szempontból nyilván nehézséggel is jár, hiszen immár komolyabb elvárásoknak kell megfelelni – tekintett a kihívásokkal teli következő időszakra a DEAC és a DHK jégkorongozóinak első embere.

Cs. Bereczki Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában