Ökölvívás

2021.04.10. 08:00

Éremért utazik a vb-re a DVSC bokszolója

Bernáth László a felkészülés után megfelelő formában érzi magát ehhez.

Fotó: Magyar Ökölvívó Szövetség

Úgy néz ki, végre minden akadály elhárult, és április 10. és 24. között megrendezik az ifjúsági világbajnokságot Kielcében. Eredetileg tavaly novemberben találkoztak volna a világ legtehetségesebb 17–18 éves öklözői, ám a koronavírus-járvány miatt a versenyt erre az évre halasztották. A magyar delegáció, ha nem is minden súlycsoportban, de nagy létszámba vesz részt a lengyelországi világeseményen. A szakmai stáb döntése értelmében azokban a súlycsoportokban, ahol a szóba jöhető öklözők még nem elég érettek a nemzetközi mezőnyhöz, inkább nem indítottak versenyzőt.

Az utazó csapat tagja a DVSC reménysége, ifjabb Bernáth László is, aki a válogatott kerettel közösen az utóbbi időben Tatán készült a megmérettetésre, ahol a mieink a korosztályos román csapattal gyakoroltak közösen.

Fotó: Magyar Ökölvívó Szövetség

Bernáth a klub honlapján beszélt az elmúlt napokról és a reményeiről: – Jól éreztem magam a tatai edzőtáborban, leginkább kesztyűzések voltak a románokkal. Én egy 52 kg-os sráccal gyakoroltam, jó volt érezni, hogy egy ügyes ellenfél ellen bokszoltam. A legtöbbet Nagy Lajos foglalkozott a csapattal, de Varsányi Áron is sok munkát belefektetett a társaságba. Éremmel szeretnék hazatérni a világbajnokságról, rendben vagyok, a formám szerintem megfelelő – bizakodott Bernáth.

MSZ

A magyar csapat névsora

Nők

54 kg: Szabó Szabina (Csepel Király Team), 57 kg: Varga Beáta (Hell Fight SE), 60 kg: Dobos Rebeka (KSI), 75 kg: Varga Boglárka (Győri Gladiátor), +81 kg: Bereczki Fanni (Szent Pál Akadémia)

Férfiak

49 kg: Hegedűs Levente (Csepel Király Team), 52 kg: Bernáth László (DVSC), 56 kg: Száraz Gergő (Csepel Király Team), 60 kg: Samu Ferenc (PVSK), 64 kg: Petrimán Patrik (NYVSC), 69 kg: Nagy Wilson (Madárfészek-UTE), 75 kg: Szigetvári Bendegúz (Érd), 91 kg: Beri Kevin (NYVSC), +91 kg: Kiss Levente (Madárfészek-UTE)

A versenyzőkkel öt edző – Nagy Lajos, Varsányi Áron, Ancsin Katalin, Törteli Ferenc és Finesz Ernő –, továbbá Makocsai Sándor gyúró utazik Kielcébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában