Vízilabda

2021.04.07. 19:42

DVSE: hazai győzelem a Szentes ellen

Szenzációs sikert aratott a DVSE az OB1 25. fordulójában: Miroszlav Bajin együttese – akárcsak ősszel -, 10-9-re győzte le a Szentest hazai medencében egy végletekig kiélezett találkozón.

20210227 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - Eger OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Zsilák László #9

Fotó: Napló-archív

A dvse.hu tudósítása szerint káprázatosan kezdtek a debreceniek: Macsi Patrik nyitotta a gólok sorát, majd Tőzsér Dávid is betalált előnyből öt perc alatt. Látszott a srácokon, hogy ki vannak éhezve ez első debreceni győzelemre, és talán még a szokásosnál is nagyobb tűz égett bennük, csakúgy, mint a szakmai stábban (2-0).

A DVSE a második negyedben folytatta a jó sorozatot: Macsi Martin és Nagy Norbert is beköszönt, így bő tíz perc után már 4-0-ra vezettek a hazaiak. Jól működött az emberelőnyös játék, hátul pedig sikerült semlegesíteni a kiváló fizikai adottságokkal megáldott szentesi pólósokat. Szűk három perc volt hátra, amikor a vendégek megszerezték első találatukat, melyre néhány másodperc múlva Macsi Patrik válaszolt büntetőből. Az utolsó két percben felzárkózott a Szentes, de két gól még így is maradt az előnyből a nagyszünetre (5-3).

Fordulás után Macsi Patrik ott folytatta, ahol a második negyedben abbahagyta, megszerezve saját maga harmadik, csapata hatodik gólját. Ezt követően érkezett egy rövidzárlat, ami az összképet tekintve nem volt benne a DVSE játékában. A szentesieknek sem kellett több, és néhány perc alatt hármat szórtak, mellyel ki is egyenlítettek. Az utolsó szó azonban a vendéglátóé volt: két perccel a záró játékrész előtt Nagy Norbert volt eredményes (7-6).

Az utolsó felvonás jó szokás szerint hazai góllal indult: Macsi Martin vert be egy fórt, majd bátyja, Patrik növelte a DVSE előnyét ötméteresből. Megvolt a háromgólos előny, de nem adta fel a Szentes, és ismét feljött egy gólra. 48 másodperccel a vége előtt az egész meccsen hatalmasat küzdő Smitula Gergő harcolt ki a legjobbkor egy büntetőt, melyet Macsi Patrik biztos kézzel értékesített. Pellei Csaba együttese azonban a következő akcióból – kettős emberelőnyből – szépített, így maradt még 28 másodperc az órán. A debreceniek taktikusan lepörgették a hátralévő időt – egy jókor időzített időkéréssel tarkítva -, így a hősies küzdelemnek meglett az eredménye.

A DVSE 10-9-re győzött és megszerezte a szezon első hazai sikerét.

A legjobbkor, hiszen így a csapat elmozdult a kiesőzónából, és három, illetve öt ponttal ellépett a közvetlen üldözőktől, azaz a Tatabányától és a KSI-től. Ez volt az első lépcsőfok, melyet sikeresen teljesített a DVSE.

A debreceniek szombaton 11 órától a KSI-t fogadják, Miroszlav Bajin azon a meccsen a Szentes elleni piros lapja miatt nem ülhet le a kispadra.

A tények

Férfi vízilabda ob I., 25. forduló

DVSE – Metacom Szentes 10-9 (2-0, 3-3, 2-3, 3-3)

Gólszerzők: Macsi P. 5, Macsi M. 2, Nagy N. 2, Tőzsér, ill Mátyók 4, Lajkó 2, Hegedűs, Fülöp, Kókai

Miroszlav Bajin vezetőedző értékelése: Óriási győzelem volt a mai, elképesztően büszke vagyok a játékosaimra! A meccs előtt azt mondtam magamban, hogy egy pont minimum kell, a háromhoz viszont bravúrra van szükség. Ezúttal viszont fejben is kellőképp erősek voltak a srácok, és úgy gondolom, abszolút rászolgáltunk a győzelemre! Visszajött a meccsbe a Szentes, de meg tudtunk újulni és az utolsó másodpercig koncentráltak maradtunk, kiadtunk mindent magunkból. Ez a siker erőt kell, hogy adjon a folytatáshoz! A DVSE-nek az első osztályban a helye, és mindent meg fogunk tenni, hogy a következő meccseken elérjük a célunkat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában