Jégkorong

2021.04.20. 17:06

David Musial: a valaha volt legjobb szezonunkat zártuk

A debreceni vezetőedző értékelte az idényt.

Forrás: DEAC

A DEAC csapata már az első Erste Ligás szezonjában is többször megmutatta oroszlánkörmeit, a nemrég zárult, harmadik idényben pedig egyértelműen helyet követelt magának a nemzetközi bajnokság élmezőnyében. A hazai pontvadászat ezüstérme és a Magyar Kupa-arany után az egyetemisták vezetőedzője, David Musial beszélt a nagyszerű eredmények hátteréről.

Elmondta, az új szezon akkor kezdődik, amikor az előző véget ér: azonnal elkezdenek tárgyalni a játékosokkal, megpróbálják összerakni a következő idény játékoskeretét – olvasható a deac.hu-n. A vezetőedző hozzátette, elkészítik a nyári felkészülés programját, összeállítják az egyéni felkészülést, valamint a csapatszintű munka menetrendjét. – A múlt nyáron időben elkezdtük a közös munkát, nagy energiákat mozgósítottunk az edzéseken. Az alapszakasz elején látszott az is, hogy előbbre tartunk a vetélytársaink java részénél. A jó kezdet főként annak volt köszönhető, hogy kiválóan dolgoztunk az előszezonban – fogalmazott. David Musial kiemelte, számos európai szakemberrel állnak kapcsolatban, akik alkalmasak arra, hogy hasznos információkkal szolgáljanak egy-egy kiszemelt sportoló tudásáról és mentalitásáról, de nyilván ők is minden lehetőséget megragadnak az ismerkedésre. Ez biztosítékot képez arra nézve, hogy olyan játékosok érkeznek, akik mind mentális, mind fizikális téren jól tudnak majd teljesíteni és összhangban vannak a sportszakmai elvárásokkal éppúgy, mint a költségvetési paraméterekkel.

Április 3-án lett Magyar Kupa-győztes a DEAC. Fotó: Matey István-archív

– A profi sportban szinte biztosra vehető, hogy előbb-utóbb minden csapat beleszalad egy-egy gyengébb periódusba és ez alól mi sem voltunk kivételek – válaszolta arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült kikászálódni abból a gödörből, amibe január vége táján került bele a csapat. – Sikerült kilábalni a negatív sorozatból, leginkább azzal, hogy megállás nélkül, keményen dolgoztunk és éppen a rájátszás előtt nyertük vissza a legjobb formánkat. Végül nagy hajrával odaértünk az alapszakasz ranglista 4. helyére, így bekerültünk a felsőházi rájátszásba – folytatta.

A vezetőedző óriási sikerként könyvelte el, hogy a csapat remekül játszott a komoly játékerőt képviselő újpestiek ellen.

Mint közismert, az elődöntőben a Brassóval került szembe a debreceni csapat. Már mindenki az elődöntőben látta a DEAC-ot, de két győzelem után elromlott valami a gépezetben; 13 gólt kaptunk a két hazai meccsen és a mi águnkról a brassóiak kerültek tovább. – A Brassó ellen is jól kezdtük el a szériát, két győzelmet arattunk idegenben. Sajnos, a döntőbe jutás a két hazai meccsen úszott el, amiben szerintem erősen közrejátszott a megfelelő playoff-tapasztalat hiánya. Ugyanakkor örültem annak, hogy a fiataljainknak sikerült jó mérkőzéseket játszani és új tapasztalatokat gyűjteni – közölte. David Musial szerint minden játékosa a tudása maximumát nyújtotta az idény során, emiatt senkit nem szeretne név szerint kiemelni a csapatból. A csapatok tagjai együtt nyernek, vagy együtt veszítenek. Hozzátette, a Magyar Kupában fantasztikus játékot nyújtottak, a Brassó elleni mérkőzésen a fiúk bizonyítani akarták, hogy a két legerősebb hazai csapatot is képesek legyőzni. – Ez a két nagy siker méltó lezárása volt a 2020-21-es idénynek – összegezte.

És hogy mik lesznek az új célok a következő szezonban? A fő feladat az, hogy a csapat büdzséjének megfelelően összerakják a DEAC keretét. A cél természetesen nem más, mint a lehető legerősebb együttes összeállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában