kosárlabda

2021.04.12. 13:51

Büszke a DEAC a hétvégi kupaezüstre

Nagyot menetelt a DEAC férfi kosárlabdacsapata a Magyar Kupa nyolcas döntőjében.

Budapest 20210411 Kosrlabda 2021 frfiak Magyar kupa MK dnt Falco Szombathely Deac Debrecen Fot Fldi Imre Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Először a negyeddöntőben 87–80-ra győzték le a szegedieket Kovács Adriánék, majd az elődöntőben parádés játékkal a Körmendet verték meg 102–74-re, végül pedig a másik Vas megyei együttes (Falco Szombathely) jutott nekik ellenfélként a fináléban, ott azonban 67–64-re diadalmaskodott egy igencsak fordulatos mérkőzésen a Falco úgy, hogy egy kosárra volt a DEAC a hosszabbítástól, onnantól pedig bármi megtörténhetett volna.

Jöhet a másik front

- Mindenki láthatta, hogy nehezen indult számunkra a mérkőzés, nem bírtunk megbirkózni a jelentős téttel – kezdte gondolatait Kovács Adrián, a DEAC (mondhatni) sikeredzője. – Nemcsak megvoltak a lehetőségeink, a kidolgozott helyzeteink, de ezeket sajnos csak alacsony százalékkal tudtuk értékesíteni. Érződött a döntők tapasztalatának hiánya, amiből a szombathelyiek nagyobb rutinnal rendelkeznek – mondta. Az első félidő abszolút a vasiakról szólt, volt már 19 pontos fórjuk is a remeklő Perl Zoltánnak köszönhetően.

A nagyszünetet követően szépen, lassan elkezdett jól kosárlabdázni, s ennek köszönhetően felzárkózni a debreceni alakulat. – A félidőben sikerült rendeznünk a sorokat, beértük a Falcot, sőt át is vettük a vezetést. Azonban ilyen nagy előnyt a bajnoki címvédőnek nem szabad adni, így a kupagyőzelem elmaradt.

„Mindent egybevéve örülünk az ezüstéremnek, hiszen így is büszkévé tettük a szurkolóinkat, az egyetemet és Debrecent is”

– zárta gondolatait a tréner. Bár Kovács Adrián még azt is megjegyezte, hogy innentől csak a bajnokság kieséses szakaszára kell koncentrálniuk, de azon lesznek, hogy ott is minél szebb eredményt érjenek el – szombaton 18 órától már az Alba Fehérvár ellen kezdik meg a küzdelmeket a hajdú-bihari kosarasok.

Palánki István

A nyolcas döntő eredményei

Negyeddöntők

Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász 66–67

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–PVSK 96–69

DEAC–Naturtex SZTE Szedeák 87–80

Atomerőmű SE– Egis Körmend 80–86

Elődöntők

Szolnki Olajbányász–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63–84

DEAC–Körmend 102–74

Bronzmérkőzés

Szolnoki Olajbányász–Egis Körmend 104–103

Döntő

DEAC–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64–67

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában