megyei bajnokság

2021.04.03. 08:30

Átmenetileg otthon is idegenben a hajdúnánásiak, de megoldják

Daróczi Péter úgy látja, labdarúgói játékintelligenciája átsegítette őket az átszervezés nehézségein.

Remek formában van a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hajdúnánási Flexo 2000 FK együttese. Daróczi Péter tanítványai a tavaszi meccseik közül hatot megnyertek, a jó statisztikát mindössze egy-egy döntetlen és vereség csúfítja el valamelyest. Annak fényében különösen jó a nánásiak szereplése, hogy a télen sokan hagyták el a gárdát, és a távozókat nem sikerült mennyiségileg pótolni.

Fotó: Napló-archív

– A változások fényében abszolút elégedett vagyok az eddigi tavaszunkkal, egységesek, szervezettek vagyunk, sikerült stabilizálnunk a védekezésünket – értékelt a Hajdú-bihari Naplónak Daróczi Péter edző. – Már képesek vagyunk kapott gól nélkül lehozni meccseket, a csapat potenciáljában pedig van annyi, hogy legalább egyet szerezzünk. A téli átigazolás során egy sor meghatározó játékosunk távozott, és ezért sok mindent át kellett értékelni. De megoldottuk, mert bár a változtatások óta egy-két labdarúgónk nem az eredeti posztján szerepel, de a játékintelligenciájuknak köszönhetően a hátsó alakzatban is jó teljesítményt nyújtanak. Előre pedig sikerült visszaigazolnunk egy olyan centert, akivel sokat erősödött a támadójátékunk – ismertette Daróczi.

A nánásiak 90 százalékos edzéslátogatottság mellett heti kettőt tréningeznek, ami megyei szinten nagyon jónak mondható. Nemrég kezdték el a centerpályájuk felújítását, ami miatt a tavasszal valószínűleg máshol kell lejátszaniuk a hazai meccseiket, de Daróczi Péter bízik benne, ez olyan tényező lesz, amivel meg fognak birkózni.

– Kicserélik a gyepszőnyeget, amelyet remélhetőleg az új szezonra már majd a birtokunkba vehetjük. Gyakorolni tudunk az edzőpályán, bár ott is elkezdődik egy korszerűsítés, lesz világítás, amely sokat segíthet majd minden korosztálynak. Nem vagyunk sokan, a sok téli távozó miatt nem túl bő a keret, de remélem, ebből nem lesz problémánk. Az edzésmunkát és a játékosok képességeit figyelembe véve az első öt környékén a helyünk. Jelenleg hatodikak vagyunk, mert az ősszel rengeteg pontot hullajtottunk: voltak igen fájó vereségeink, melynek köszönhetően nagy a hátrányunk. A sorsolásunk úgy alakult, hogy ezután következnek a „hatpontos” meccseink, ha ezeken jól szerepelünk akkor elérhetjük a céljainkat – mondta el Daróczi Péter.

A Hajdúnánás szombaton 15.30-tól a Vámospércset fogadja, a kiírás szerint Berettyóújfaluban.

MSZ

Daróczi Péter tippjei

BUSE–Derecske 2–0

Sárrétudvari–Hajdúhadház 5–0

DEAC II.–Hajdúszoboszló 1–3

Püspökladány–Kaba 1–3

Monostorpályi–Hajdúböszörmény 7–0

Hajdúsámson–DASE 2–4

Hajdúnánás–Vámospércs 2–1

Balmazújváros–Nyíradony 1–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában