vasárnap játszanak

2021.04.04. 08:47

A Fehérvár után a Kistextet is legyőznék a DEAC röpisei

Nagy Attila úgy véli, a Debreceni Egyetem csapata kellő összpontosítással visszavághat a Kistextnek.

Fotó: deac.hu

Húsvét első napján sem lazsálnak az Extraliga kvalifikáló körének résztvevői: a DEAC férfi röplabdázóinak Budapesten, a Kistext otthonában lesz jelenésük – írja az egyetemi klub honlapja. A fővárosiak a rájátszás nyitányán már borsot törtek a debreceniek orra alá, hiszen 3:0-ra diadalmaskodtak a DESOK-ban. A március idusán megrendezett összecsapáson főleg Chamone villogott a Kistextnél. A légiós mellett a magyar válogatott legfrissebb keretébe bekerülő Gacs Dániel is megkeserítheti a DEAC életét.

„A Kistext elleni hazai mérkőzésen többször is kihagyott a koncentrációnk, amiért nagy árat fizettünk. Amennyiben ezúttal összeszedettebben röplabdázunk, lehet esélyünk a győzelemre, bár nem lesz könnyű dolgunk. Egyébként amikor nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel találkozunk, mindig felszívjuk magunkat, remélem, hogy ez fog minket jellemezni holnap is. Valamilyen szinten már érződik rajtunk a fáradtság, bár ebben a feszített tempóban ez bizonyos szinten érthető” – nyilatkozta a deac.hu-nak Nagy Attila, aki hozzátette, gőzerővel készülnek az ütközetre, a tréningek mellett videózás szerepel a programban.

A DEAC szerdán a Fehérvárt fektette két vállra, így jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. A 3:1-es siker ellenére azt nem lehet mondani, hogy ne lettek volna debreceni hullámvölgyek.

„Könnyebb meccsre számítottunk a fehérváriak ellen, de tudtuk, ha lebecsüljük őket, megnehezíthetik a dolgunkat. Ez be is jött, hiszen azokat a hibákat, amiket elkövettünk, könyörtelenül kihasználták. A harmadik szettben kiengedtünk, ennek pedig sajnos meg is lett az eredménye. A negyedik játszmában rendeztük a sorokat, így sikerült megnyernünk a meccset, aminek nagyon örültem. Salazar kikapcsolása volt az egyik fő feladat, erre összpontosítottunk az edzéseken. Lefékeznünk sikerült őt, de teljesen megállítani nem” – mutatott rá a 24 esztendős liberó.

Férfi röplabda Extraliga, kvalifikáló kör, 6. forduló

2021. 04. 04. (vasárnap) 16:00 – Kistext Aréna – zárt kapuk mögött

Kistext-DEAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában