jégkorong

2021.03.15. 15:00

Indul az idegek harca a honi ligában

Az alapszakasz győztesén át vezethet a DEAC útja a döntőbe, akit még nem sikerült legyőzniük a szezonban.

Budapest 20200929 jgkorong OB1 OBI Erste Liga Deac Brass fot DEAC A kpen: buli

Fotó: Napló-archív

Nagyszerű teljesítményével a DEAC jégkorongcsapata az Újpest ellen bejutott az Erste Liga elődöntőjébe (4–1). A legjobb négy között David Musial együttese a Corona Brassóval mérkőzik meg a fináléért. A két csapat első találkozójára kedden 17 óra 30 perctől kerül sor Romániában. A brassóiak még szombaton is meccseltek, ugyanis aznap sikerült túljutniuk a Vasas gárdáján 4–3-as összesítéssel. A DEAC legutóbb kedden játszott, ami akár előnyükre is válhat.

Pozitív lehetőségek

– Az, hogy a Brassónak hét mérkőzés kellett a továbbjutáshoz, akár még jól is jöhet nekünk – kezdte mondandóját a Hajdú-bihari Naplónak Kecskeméti Áron, másodedző. A tréner arról is beszélt, hogy a szerdát, illetve a csütörtököt megkapták a játékosok pihenőnek, hiszen egy hosszú meccsdömping állt mögöttük, péntektől azonban ismét a kemény munka jutott főszerephez. – Kielemeztük a Brassót, felépítettük a célra vezethető taktikánkat. Az mindenképp szembeötlő, hogy teljesen más a játékkultúrájuk, mint nekünk, vagy éppen az előző ellenfelünknek, az Újpestnek – mondta.

Az alapszakasz során a két alakulat négyszer is összecsapott egymással, s minden mérkőzést a kék-sárgák nyertek meg. A visszavágásra mikor is lenne jobb alkalom, ha nem éppen a döntőbe jutásért folytatott küzdelmek során. – Akár már az idegenbeli találkozókon is, de ha az elődöntők egészét nézzük, akkor is az lehet a kulcsa a jó játékunknak, és a továbbjutásunknak, hogy hosszabb paddal tudunk dolgozni. Már a Vasas is ezt próbálta kihasználni a negyeddöntők során a Brassóval szemben, s majdnem össze is jött számukra a meglepetés. Persze tudom, hogy a hosszabb padsor gólt még nem lő, de mindenképp előnynek számíthat, hogy nekünk van négy teljes sorunk, nekik sokszor csak kettő volt – mondta el Kecskeméti Áron.

A play-off szépsége

A másodedző még azt is megemlítette, hogy a rájátszás egyik szépsége az, hogy meccsről meccsre dolgozni kell, s egy pillanatra sem lankadhat senkinek sem a figyelme, nincsenek előre lejátszott továbbjutások, hiszen teljesen mindegy, hogy egy csapat egy meccset a 20. percben, a 65.-ben, vagy a 85.-ben nyer meg, az akkor is előny lesz a számára. – Már Brassóba is győzelmi szándékkal utazunk, szeretnénk a javunkra fordítani a pályaelőnyüket – fejezte be bizakodóan mondatait a fiatal tréner.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcok tehát kedden elkezdődnek. A másik ágon a Ferencváros küzd meg a Csíkszeredával a bajnoki döntőért.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában