kerékpár

2021.03.26. 14:25

Hétvégén jön a Balla Viktor Emlékverseny, de csak igazolt sportolók indulhatnak rajta

A vírushelyzet ellenére az igazolt sportolók számára megrendezik a VI. Balla Viktor Emlékversenyt, mely a 2021-es év szezonnyitó viadala – tudatta közleményben a DKSI.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A rendezvényt március 28-án, vasárnap tartják, a korábbi évekhez hasonlóan Nagyhegyes lesz a rajt-cél, a falu sportpályája mellett lesz a versenyközpont és a befutó. A versenypálya a szokásos látóképi kör: a nagyhegyesi főutcáról balra kifordulva a 33-as korforgalmon keresztül Balmazújváros felé, majd ott a város szélén áthaladva a Látóképi Csárda irányába, itt pedig a 33-as útra jobbra fordulva érnek vissza a versenyzők a körforgalomhoz. Kategóriától függően 1, 2 illetve 4 kört kell majd megtenni, míg a legkisebbek az ellenkező irányba indulva egy 15 kilométeres, fordítós pályán versenyezhetnek majd. A befutó értelemszerűen a körforgóban szabályosan Nagyhegyes felé kanyarodva, majd a főutcára kanyarodva a sportpálya melletti célban lesz.

A rendezvényen igazolt sportolók (csak licences versenyzők) vesznek részt.

Egy mezőnyben több korcsoport indul, de külön értékeléssel.

  • 11.55 óra: 15 km: U13, WU15, külön útvonalon (lásd fentebb)
  • 12.00 óra: 127 km (4 kör): ELIT, Ifjúságiak (U19), Master 1
  • 12.05 óra: 66 km (2 kör): Serdülők (U17), Ifi nők (WU19), Master 2, Master 3, Felnőtt nők.
  • 12.07 óra: 35 km (1 kör): Haladók (U15), Serdülő lányok (WU17)
  • A covidhelyzet rendelkezéseinek betartása miatt a rendezvény zárt kapus, tehát nézők nem lehetnek. A verseny területére csak a versenyzők, licences csapatvezetők és a verseny lebonyolításáért felelős személyek léphetnek be.

    A jelzett útszakaszokon a rendőrség felügyelete mellett, szakaszos forgalomkorlátozással bonyolítják le a versenyt. A szervezők türelmet kérnek az arra járó autósoktól.

    A részletes kiírás a DKSI honlapján olvasható.

    A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a versennyel összefüggésben a Nagyhegyes, Kossuth utca – 3321-es számú út – Balmazújváros – Vásártér utca – Szoboszlói utca – Debreceni utca – 3316-os számú út – 33-as főút – Nagyhegyes, Kossuth utca útvonalon kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani.

    A résztvevők biztonságos áthaladása érdekében az adott útvonalon a keresztirányú forgalom áthaladása, karos rendőri forgalomirányítás mellett történik.

    A megyei főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a felvonulással érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában