Bikini fitnesz

2021.03.27. 20:00

Háromgyerekes anyukaként lett profi testépítő

Irigylésre méltó Pinczés Dorottya kitartása és eredményei, de mi is áll a háttérben?

Hajdúszobosz­lói testépítő hölgy ért el kiváló sikereket a bikini fitnesz területén, de talán a legérdekesebb ebben, hogy háromgyerekes anyukaként.

Fotó: Pinczés Dorottya-archív

Pinczés Dorottya élete első versenyén az INBA Grand Prix 2020 Natural Testépítő Nemzetközi Bajnokságon lett bikini anyuka kategóriában 2. helyezett, sportmodell kategóriában pedig 4. helyezett. – Úszóként kezdtem el a sportolást még gyerekkoromban – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a test­építő. Pinczés Dorottya 200 méteres pillangóúszásban ifjúsági magyar bajnok is volt, sőt a nemzeti válogatottnak is a tagja volt, de egy megrázó dolog miatt 19 évesen abbahagyta az úszást, pedig már Európa-bajnokság szintidejének megúszására készült. – Édesapám akkoriban hunyt el, neki sokat köszönhettem, összedőlt bennem minden – mondta.

Fotó: Pinczés Dorottya-archív

Mint látható, azért csak utolérte ismét a sport Dorottyát. – Tudtam mindig is, hogy jó a testfelépítésem, az úszás után futottam, félmaratoni és maratoni távokat teljesítettem amatőr versenyeken. A 3. gyermekem születése után vágytam ismét a sportra, vissza szerettem volna nyerni a régi formámat. Lementem a férjemmel Andrási Tamáshoz az edzőterembe amolyan gyerekmentes randiprogramként. A férjem ugyan lemorzsolódott mellőlem a tréningek terén, de az edzőm a második alkalommal azt mondta, hogy versenyezzek, minden adottságom megvan hozzá – emlékezett vissza a kezdetekre a szoboszlói fitneszes.

Fotó: Pinczés Dorottya-archív

Víz, csirkemell, kígyóuborka

Kíváncsiak voltunk, hogy mik is ezek a bizonyos adottságok. – A Natural versenytípus egy teljesen doppingmentes része a sportágnak, melyhez fitt alkat és száraz test kell. Ebben kell a lehető legjobbat nyújtani – mondta. Pinczés Dorottya azt is elárulta, hogy a vírusos időszak alatt nagy segítségére volt Zsolti, a férje, illetve a nagyszülők, hogy ő minél hatékonyabban tudjon a felkészülésre koncentrálni. Volt, hogy az említett családtagok vigyáztak a három gyerekre, de olyan is előfordult, hogy vitte magával a kicsiket a konditerembe. – Az ötéves kisfiam nagyon szereti az edzéseimet, ő maga már birkózik, külön öröm számomra, mikor azt mondja, hogy olyan erős szeretne lenni, mint én. Én vagyok a példaképe – újságolta büszkén.

A céljairól a következőket mondta el Pinczés Dorottya: – Én ezt az évet a versenyzés szempontjából elengedtem. Legközelebb, ha minden jól alakul, jövő tavasszal fogom magamat újra megmérettetni. A felkészülés azonban folyamatosan zajlik, hiszen formában kell tartanom magam, minden versenyen győzni szeretnék ugyanis, amelyen elindulok.

De mi a helyzet vajon azokkal, akik az ő életéből szeretnének erőt meríteni?

„Bárki képes lehet arra, amire én három gyermekkel képes vagyok.”

– Az első és legfontosabb dolog az étkezés. Fejben el kell dönteni, hogy le akarok fogyni, formában akarok lenni, s szeretni kell a vizet, csirkemellet és a kígyóuborkát – fogalmazott mosolyogva a fitneszguru.

Végül a kismamáknak is adott jó tanácsokat Dorottya. – Nagyon fontos a prevenció! Áldott állapotban is figyeljen oda mindenki az egészséges életmódra: a helyes táplálkozásra, a mozgásra.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában