maraton ob

2021.03.07. 21:16

Gyulai Miklós: Debrecen remek házigazda

A cívisvárosi Maraton Országos Bajnokságon a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is tiszteletét tette.

Gyulai Miklós | Fotó: Nemzeti Sport-archív

Fotó: Tumbász Hédi

Gyulai Miklóssal a Debreceni Sportcentrum honlapja készített interjút.

A beszélgetésben a sportvezető megköszönte Debrecennek a verseny megrendezését. – A közép- és hosszútávfutó szakma azt a döntést hozta, hogy az olimpiai kvalifikáció miatt megpróbálunk segíteni az atlétáknak. Nagyon régóta a Budapest Maraton keretein belül volt megrendezve az ob, de egy kicsit szokatlan időpontban, elsősorban a kvalifikáció miatt úgy döntött a Magyar Atlétikai Szövetség, hogy az ob-t saját hatáskörbe vonja. Egy kicsit tartottunk is tőle, amikor elkezdtünk azon gondolkodni, hogy hol tudnánk lebonyolítani, azonnal Debrecen jutott az eszünkbe – árulta el az elnök, aki ezután a helyszínt és a szervezőket is méltatta.

Gyulai Miklós | Fotó: Nemzeti Sport-archív

- A város rendezett már többek között utcai futó-világbajnokságot, és a szervezőknek komoly tapasztalatai vannak a nemzetközi sportesemények rendezése terén. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Debreceni Sportcentrummal, jók a versenybírók, kiváló a környezet – vélekedett az Gyulai Miklós, majd azt is elmondta: Debrecen mindig bizonyított, remek házigazda, ez most sem volt másképp.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában