Sportolók civilben

2021.03.25. 18:26

Fiatalon azért ment a zrika: gyerekkorukról meséltek a Macsi testvérek

Nem beszél mellé a DVSE kiváló pólós testvérpárja, aktív pályafutásuk után váltanának.

A DVSE pólós testvérpárjának fontos a család | Fotó: Macsi Patrik

Macsi Patrik 1996-os születésű, míg öccse Martin 2000-ben látta meg a napvilágot. A debreceni születésű vízilabdázók gyermekkoruktól kezdve az uszodában találták meg a számításaikat. Idejekorán kiderült, hogy nemcsak jól úsznak, de a sárga labdát is jól forgatják a kezükben.

Macsi Martin (balra) és Macsi Patrik több dologban is közösen halad előre | Fotó: Macsi Patrik-archív

A gyerekkorukról Martin elmondta a Hajdú-bihari Naplónak, hogy fociztak, konzolon játszottak, karácsonykor pedig családi társasozás volt náluk. – Fiatalon mentek a zrikálások, az élcelődések, de inkább a jó testvérek közé tartozunk, akik mindig segíteni próbálják egymást – emlékezett vissza Patrik. Abban mind a ketten egyetértettek, hogy nagyon sokat köszönhetnek szüleiknek, akik, ha kellett, korán felkeltek, hogy a srácokat edzésre vigyék, vagy akár késő este mentek értük a Sportuszodába, csak a gyermekeik álma épülhessen.

„Egy-egy születésnapi zsúron azért mentek a sunyiskodások, vicces meglepetések, szerencsére a családunk is benne van minden poénban”

– mondta el Martin mosolyogva.

Gazdasági irányvonalon

Két fiatalemberről beszélünk, akikben még nagyon sok lehet a sportág kapcsán, nem mellesleg, mind a ketten nagyon jó formában játszanak manapság, de kíváncsiak voltunk arra, hogy miként képzelik el a távolabbi jövőjüket, nem feltétlenül a már sokszor sok sportolótól hallott választ kaptuk. – Jelenleg a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán tanulunk mindketten. Mikor gimnazista voltam, már akkor is érdeklődtem a szakág iránt, másodjára sikerült bekerülnöm, aminek nagyon örülök, hiszen ezen a területen képzelem el a jövőmet. Előbb mesterképzésre mennék, majd ebben a szakmában szeretnék dolgozni is – mondta el Patrik. Martin is hasonlókról beszélt, hiszen ő is ugyanezt a pályát járja, s kiemelte, hogy amikor véget ér a pályafutása a medencében, inkább a magánéleti dolgokra szeretne koncentrálni. – Két évig nem tudtam eldönteni, hogy mivel szeretnék foglalkozni a sport mellett. Mára tudom, hogy jól döntöttem, szeretném pénzügyi vonalon megtalálni majd az utam. A vízilabda, az úszás megmaradna hobbinak, de ennyi és nem több – mondta.

A DVSE pólós testvérpárjának fontos a család | Fotó: Macsi Patrik

Van még bennük

Az kivehető a srácok szavaiból, hogy nem törnének előre az általuk annyira imádott sportágban, nem feltétlenül akarnak játékvezetők lenni, vagy edzők, de végül abban megegyeztek, hogy nincs lefutva semmi, több opció is elképzelhető. Azért reméljük, még sokáig élvezhetjük a két Macsi játékát a vízben – most írták alá a DVSE-nél a hosszabbításukat –, ráérünk majd utána pénzügyi tanácsokért menni a fiúkhoz.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában