Labdarúgás

2021.03.02. 11:15

Elkerülhető lehetett volna a DEAC veresége

Orosz Marcellék sokat dolgoztak a pontszerzésért, de kimaradtak a helyzeteik.

20210221 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC - Szolnok NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: TAJTI BALÁZS JÓZSEF #21 OROSZ MARCELL #74

Fotó: Napló-archív

A DEAC labdarúgócsapata Győrben vendégeskedett a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában. Az egyetemista gárda eddig vendégségben még nem tudott pontot szerezni, és ez a kisalföldi túra során sem változott. Az első félidő derekán a hazaiak válogatott támadója, Priskin Tamás szerzett vezetést egy jó ütemű indítást követően. A DEAC-nak lett volna lehetősége egyenlíteni, egy Papp-szabadrúgás után Sidibe elé került a kipattanó, de nem tudott lőni, Spitzmüller próbálkozását viszont biztos kézzel fogta Gundel-Takács. A második fél­időben sem sikerült az egyenlítés a cívisvárosi alakulatnak, sőt, a végén még Tóth Dánielnek kellett hárítania, hogy Priskin ne duplázza meg saját maga és csapata góljainak számát. Így az ETO 1–0-ra legyőzte a hajdúsági együttest.

A találkozót követően a Hajdú-bihari Napló a DEAC védőjét, Orosz Marcellt kérte meg, hogy értékeljen. – Azzal az elhatározással érkeztünk, hogy ponttal, pontokkal jövünk haza, de sajnos nem úgy sikerült. Küzdős meccs volt, talán a színvonal nem volt túl magas, de mind a két csapat taktikailag felkészült a másikból. Nem alakult ki sok helyzet, az első félidőben a Győr vezetést szerzett, aztán nekünk is voltak lehetőségeink, de inkább a mezőnyben folyt a játék. Véleményem szerint egy harcos, döntetlenre hajazó összecsapás volt, egy pontot talán megérdemeltünk volna – fogalmazott a játékos.

Nem volt les

Priskin gólját egy olyan hosszú ívelés előzte meg, ami első ránézésre lesgyanúsnak tűnt. – Az egy olyan szituáció volt, amikor elég magasan volt a védelmünk. Visszanézve nem volt les, mert ketten is hátrébb voltunk. Elkerülhető gól volt sajnos, majd kielemezzük, hogy hol csúszott hiba a helyezkedésünkbe. A kirúgásokra mentünk fentebb, illetve a Győr labdakihozatalait igyekeztük megnehezíteni. Azt gondolom, hogy stabilak voltunk, de nem mentek be a helyzeteink. Az első félidőben sokat dolgoztunk, úgyhogy a másodikra már kicsit elfogyott a csapat – mondta a védő.

Jó sorozatban

A DEAC szerda délután 14 óra 30 perctől azt a Gyirmótot fogadja a Dóczy utcán, amelyik 2021-ben eddig ötből öt meccset nyert, többek között a Lokit is megverte 2–0-ra a Nagyerdei Stadionban. Csertői Aurél tanítványai tehát fantasztikus formában érkeznek ismét Debrecenbe. – Jó csapat a Gyirmót, ezt már idegenben is megmutatták. Itthon azért több pontot gyűjtöttünk, stabilabbak vagyunk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek ellenük, jó lenne meglepetést okozni nekik. Úgy fogunk felmenni a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Van három meccs még a válogatott szünetig, ezalatt minél több pontot szeretnénk gyűjteni – fogalmazott Orosz Marcell.

Bakos Attila

Borítókép: Orosz Marcellék (jobbra) küzdöttek az egyenlítésért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában