röplabda extraliga

2021.03.31. 08:00

DEAC: érvényesíteni kell a papírformát

A székesfehérváriak legyőzésével remek helyzetbe hozná magát Fodor Antal együttese.

20210206 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC SNK KFT - MAFC-BME Extraliga férfi röplabda mérőzés. képen: MÉSZÁROS ZOLTÁN IMRE #16 HUBICSKA PATRIK #4 ÁDÁM ANDRÁS #6

Fotó: Napló-archív

Féltávjához érkezett a feszített tempójú Extraliga kvalifikáló köre. Az összesen 30 mérkőzésből álló etapot egy hónap alatt tudja le a hat együttes. A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata döcögősen kezdte ezt a szakaszt, hiszen a Kistext elleni vereségnél többet reméltek a hajdúságiak. Ám ezt követően fokozatosan belelendült a gárda, győzelem a DÁG ellen, majd egy pontot érő vereség Kecskeméten, melyet a múlt vasárnapi bravúros Dunaújváros elleni idegenbeli siker követett.

A jó sorozatot szerdán a székesfehérvári MÁV Előre-Bericap gárdája ellen lehet folytatni hazai pályán, az összecsapás egyértelmű esélyese ugyanis a cívisvárosi egylet. A Hajdú-bihari Napló Fodor Antal vezetőedzőt kérdezte a mérkőzésről.

– A kvalifikációs kör eddigi alakulása elfogadható, amennyiben az első meccsen győztünk volna a Kistext ellen akkor nyugodtan mondhatnám, hogy remekül alakul, de az a botlás bezavart – tekintett vissza az esélylatolgatás előtt a tavaly Hajós Alfréd-díjjal kitüntetett szakember. – Szerencsére úgy néz ki azóta visszanyertük azt az egyensúlyt, amely a csapat legjobb teljesítményéhez szükséges. Ebben az etapban sem adják ajándékba a győzelmeket, az, hogy a Kecskemét ellen sikerült egy plusz pontot behúznunk, majd Dunaújvárosban egy riválist két vállra fektetni, sokat javított a helyzeten. Ahogy néztük, ha szerdán győzünk, akkor a kiírás alapján szinte biztos, hogy bennmaradunk az Extraligában. De előbb legyen meg ez a győzelem, a számolgatás ráér utána. A székesfehérváriak legjobbja a 36 évesen is kiváló kubai szélső ütő Yanier Cordies Salazar, aki még most is messze a legtöbb pontot üti a csapatból. Nagy hibát követnénk el ha elbizakodottan állnánk az összecsapáshoz, úgy látom inkább spannolja a srácokat, hogy ekkora tét, remélem ez a meccsen majd igazolódik is – mondta el Fodor Antal.

A DEAC-Máv Előre-Bericap mérkőzést szerdán 20 órától játsszák a DESOK-ban, a találkozóról a YouTube-on élőképes közvetítés lesz.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában