Jégkorong

2021.03.11. 15:18

Berta Ákos: „A siker lökést ad nekünk az elődöntőhöz”

A DEAC csapatkapitánya szerint eredményes küzdelmet zártak az UTE ellen.

20190905 Debrecen DEAC-DVTK Jegesmedvék jégkorong mérkőzés Fotó: Kiss Annamarie Hajdú-Bihari Napló képen: Berta Ákos

Fotó: Napló-archív

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata 4-1-es összesítéssel búcsúztatta az Újpestet az Erste Liga negyeddöntőjében. A mindent eldöntő ötödik összecsapáson a mieink már 3-0-ra is vezettek, innen egyenlítettek a lila-fehérek, ám a ráadásban a DEAC megszerezte a győztes találatot, és ezzel a továbbjutást is. A mérkőzést követően Berta Ákos értékelt a cívisvárosi klub honlapjának.

– Közel volt az UTE ahhoz, hogy szorosabbá tegye a párharcot – kezdte a csapatkapitány. – A győzelem kulcsa az volt, hogy nem törtünk meg az egyenlítő gólt követően, és Kulesov egy gyönyörű megmozdulással eldöntötte a találkozót. Szerencsére a csapatban vannak olyan karakterek, akik kiélezett helyzetekben is a legjobb döntést hozzák. Úgy gondolom, a stabil csatársorunkkal együtt eredményes küzdelmet zártunk. Összeségében jobban játszottunk, viszont a playoff-mérkőzések során nem engedhetjük meg magunknak, hogy 3-0-ról az ellenfél kiegyenlítsen. Ez a győzelem nem kivett belőlünk, hanem hozzásegít minket az elődöntő párharcaihoz – fogalmazott Berta Ákos.

A borítóképen: Berta Ákos, a DEAC jégkorongcsapatának kapitánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában