kézilabda

2021.03.04. 11:50

A Pick Szeged fiataljai érkeznek Debrecenbe

A magyar kézilabdázás meghatározó csapatának tehetségeit látják vendégül a DESOK-ban. Bíró Ádám reméli, vissza tudnak vágni az őszi fiaskóért.

Fotó: deac.hu

Szombaton 18 órakor a Pick Szeged U22-es gárdáját fogadják a Debreceni Egyetem kézilabdázói az NB I./B-s bajnokság 15. fordulójában. A csongrádi klubot nem kell senkinek bemutatni, hiszen a felnőttcsapatuk évek óta meghatározó szerepet tölt be a sportágban, és nagyon erős az utánpótlásuk is. A másodosztályban vitézkedő együttesükben is többnyire olyanok játszanak, akik rendre az első kerettel készülnek – írja a deac.hu.

A vendégek jelenleg a hatodik, míg a DEAC a tizedik helyen áll a tabellán, ám mindössze három pont a különbség. A két csapat őszi mérkőzését a szegediek nyerték 29-23-ra, pedig a félidőben még döntetlen volt az állás. Azon a találkozón Bíró Ádám öt gólt szerzett.

- Fiatalos, lendületes, masszív csapat benyomását keltette akkor a Pick Szeged – emlékezett vissza a DEAC irányítója. – Nehéz volt ellenük játszani, még úgy is, hogy voltak hiányzóik, olyanok, akik az első kerettel szoktak készülni, de Juan Carlos Pastor vezetőedző nem engedte le őket a második csapatba a vírushelyzet miatt. Azt a mérkőzést jól kezdtük, még vezettünk is a félidő hajrájában. Utána váltottak egy nyitottabb, 3:2-es védekezésre, ami minket felőrölt, hiszen elég foghíjasan utaztunk el. Abban az időszakban nálunk is tetőzött a járvány, ráadásul erőltetett menetben voltunk a Magyar Kupa miatt, így a második félidőre elfogyott az erő, és vereséget szenvedtünk. Remélem, szombaton sikerül visszavágni az őszi fiaskóért. Most már teljes a keretünk, egyedül Pál Gergő játéka kérdéses sérülés miatt. Reméljük, pályára tud lépni, mert sokat tud nekünk segíteni. De bármi is lesz, valamilyen úton-módon be kell húzni a meccset és itthon tartani a két pontot – jelentette ki Bíró Ádám.

A találkozó továbbra is zártkapus, élőben viszont a DEAC YouTube-csatornáján lehet követni a pályán zajló eseményeket.

NB I./B 15. forduló

DEAC–Pick Szeged U22

szombat 18 óra, DESOK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában