futsal

2021.02.13. 10:11

Nem kontrollálták magukat a Mezei-Villnél

A Haladás elleni vereséggel biztossá vált, hogy az MVFC a második helyen végez az alapszakaszban.

20201223 Dunaújváros Dunaferr DUE Dutrade FC (fehér mez) - MVFC Berettyóújfalu (piros mez) felnőtt férfi futsal NB I. 12. forduló terem labdarúgó mérkőzése a Dunaújváros Sportcsarnokban A képen: Kürti Viktor (6) Szabó Péter (piros mez - 10) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: DH-archív

A férfi futsal NB I. legnagyobb rangadóját rendezték meg csütörtökön Szombathelyen. A Haladás – Mezei-Vill bajnokinak a tétje legalább akkora volt, mint a presztízse, hiszen a mérkőzés az alapszakasz-győzelemről is döntött. A meccset a vendégek kezdték jobban, a berettyóújfalui gárda a szünetben vezetett is 1–0-ra, de a második félidőben a Haladás fordított, és végül 3–1-re megnyerte a derbit.

Fotó: Napló-archív

Az összecsapást követően először Sergio Mullor Cabrera értékelt a sajtótájékoztatón. – Már a találkozó előtt is említettem, hogy apró momentumok döntenek majd az eredményről, hiszen két nagyon jó csapat feszült egymásnak – kezdte a vezetőedző, majd folytatta. – Jól tartottuk magunkat, szerintem a második félidőt még jobban is kezdtük, mint az elsőt, igaz, a Haladás letámadott minket, de ezzel számoltunk. Aztán egy szabadrúgást követően hibáztunk egy nagyot, amiből kiegyenlítettek. Onnantól kezdve elveszítettük a fejünket, nem uralkodtunk az érzelmeinken, és elkezdtünk kapkodni – fogalmazott.

Szabó Péter, az MVFC futsalosa is elmondta meglátásait a bajnokiról. – Egy kiélezett mérkőzésen vagyunk túl, mind a két csapat ment a győzelemért. Sok helyzet volt itt is, ott is, egy szerencsés pontrúgásból meg is szereztük a vezetést. Aztán ahogy az edző is mondta, az első bekapott gólunk után valóban elveszítettük a fejünket, nem tudtunk megnyugodni. Utána hiába próbálkoztunk, a szombathelyiek harmadik gólja már végleg eldöntötte a meccs sorsát – mondta.

A berettyóújfalui futsalcsapatra még egy összecsapás vár a 2020–2021-es alapszakasz során, hétfőn este a Veszprém együttese látogat a Pálfi István Rendezvénycsarnokba. Az alapszakasz-helyezéseket tekintve nagy tétje annak a találkozónak már nem lesz, hiszen a Mezei-Vill már biztosan a második, a veszprémiek pedig már biztos, hogy a harmadik pozícióban végeznek.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában