jégkorong

2021.02.07. 19:54

Magabiztosan nyert a DEAC Dunaújvárosban – videóval

Fotó: DEAC-archív

A debreceni gárda azzal a tudattal vágott neki az Erste Liga alapszakaszából fennmaradó három mérkőzésének, hogy valamennyi összecsapáson három pontot kell szereznie ahhoz, hogy jó eséllyel kaphasson helyet a felsőházban. Kezdő lépésként a dunaújvárosi mérkőzést kellett győzelemmel zárniuk. Az egyetemisták határozottan készülődtek a megmérettetésre; erre utalt, hogy Pestunov, Kuleshov és Bogesic is pihenőt kapott, helyettük Filbrandt, Mihalik és Sándor Bence öltözhetett – olvasható a deac.hu-n.

A DEAC végül magabiztosan, de korántsem könnyedén húzta be a mérkőzést az utolsó szalmaszálba kapaszkodó újvárosiakkal szemben. A kiegyenlített első harmadot követően a srácok a második harmadban elléptek az ellenfelüktől, zsinórban három gólt szereztek és bebiztosították a győzelmüket.

A találkozó után David Musial értékelte a történteket. – Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, mert harcban vagyunk a negyedik helyért, ami pályaelőnyt jelentene a rájátszásban – mondta a debreceni szakvezető. – A DAB-nak nem volt veszítenivalója, úgy is játszott, de jól működött az emberhátrányos védekezésünk. Kivédekeztünk egy kettős hátrányt is, majd két gólt szereztünk négy az öt ellen, és meg is tudtuk őrizni az előnyünket. Az 5-2-es győzelem szép eredmény számunkra. Most lesz egy pár szabadnapunk, azután elkezdünk készülni a rájátszásra.

A tények

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2021. február 7. 17.00

Erste Liga-mérkőzés

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)

Gólszerzők: Pinczés (2), illetve Turcotte, Novotny, Molnár, Dalecky és Mazzag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában