a hatvaniak jönnek

2021.02.11. 15:22

Hazai pályán folytatják a DEAC kézisei

A Hatvani KSzSE gárdáját látja vendégül a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata – írja a deac.hu. A két együttes először találkozik egymással ebben a szezonban.

Fotó: deac.hu

Bár nem zárult jól számukra az idei első bajnoki, hiszen a Békés elvitte mind a két pontot Debrecenből, ám egy héttel később sikerült javítani, és egy küzdelmes találkozón legyőzte a Balassagyarmati Kábel SE együttesét a DEAC, emlékeztet a klubhonlap cikke.

Most zsinórban a harmadik hazai mérkőzésükre készülnek az NB I/B-ben a DEAC kézilabdázói, az ellenfél ezúttal a Hatvani KSzSE lesz. A két csapat először csap össze egymással a 2020-2021-es szezonban, a találkozót szombaton 18 órakor rendezik a DESOK-ban.

A Zagyva-parti gárda idén egy bajnokit játszott le, múlt héten a Pick Szeged U22 otthonában maradt alul 28-23-ra. Az eredmény kissé megtévesztő, mivel nagyrészt kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a szegedi fiatalok az utolsó negyedórában tették magabiztossá győzelmüket. A hatvaniak nyolc lejátszott mérkőzés után hat egységgel a hetedik helyen állnak a másodosztályú bajnokságban, ugyanennyi pontot gyűjtött a DEAC is, amely jelenleg rosszabb gólkülönbsége miatt szorul riválisa mögé. Ha tehát hazai sikerrel zárul a találkozó, a két együttes helyet cserél a tabellán.

„A legutóbbi mérkőzésünk során az első húsz perc teljesen rendben volt, utána viszont talán kissé leengedtünk, emellett sok helyzetet kihagytunk, ennek köszönhetően magunkra húztuk a balassagyarmatiakat, míg a Békés ellen hiába akartunk, küzdöttünk, jobb volt az ellenfél” – tekintett vissza az elmúlt két bajnokira a DEAC kapusa, Mándi Norbert, majd rátért a Hatvan elleni mérkőzésre. „Ismerjük a keretüket, rengeteg rutinos, tapasztalt kézilabdázóval rendelkeznek, az első soruk komplett egykori NB I.-es játékosokból áll. Egyénileg egy nagyon jó társaság, ám csapatként felemás képet mutatnak. Vannak a klub körül gondok, hiszen nem tudnak hazai pályán játszani, távozókról is hallottunk, de ezekkel nekünk nem kell foglalkoznunk. Mindenképpen győzni szeretnénk itthon, már elkezdtünk rájuk felkészülni, tegnap igyekeztünk kielemezni a játékukat videón. Ha ki tudjuk kapcsolni az átlövőiket és az irányítónak az egy-egyezéseit, akkor nem lehet gond” – vélekedett Mándi Norbert.

A mérkőzés ezúttal is zárt kapus lesz, de a DEAC YouTube-csatornáján élő közvetítést láthatnak az érdeklődők.

Férfi kézilabda NB I/B, 12. forduló

DEAC–Hatvani KSzSE

szombat 18.00, DESOK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában