Retró

2021.02.27. 16:13

Egykoron topless boksz-pankrációt is láthatott a Hódos közönsége

Augusztusban lesz 45 éves a DVSC kézilabdacsapatának otthona, a Hódos Imre Rendezvénycsarnok.

Fotó: Arcanum / Hajdú-bihari Napló

A jeles évforduló apropóján a DVSC Schaeffler hivatalos oldala hónapról hónapra feleleveníti, hogy mi történt a csarnokban az elmúlt négy és fél évtized során.

Mivel a januári visszatekintő nagy részét „kisajátították” a csarnokban játszott legendás DVSC kézilabda kupacsaták, a februári bejegyzés más eseményekre fókuszál.

Mindjárt a csarnok fennállásnak első februárja – az 1977-es – jeles teniszeseményt hozott a falak közé, 4-én magyar-lengyel Király Kupa-meccset rendeztek. A Taróczy Balázs – Szőke Péter duó a két egyesben és a párosban is verte a tartalékos vendégeket, melynek kapcsán így összegzett a korabeli Napló:

„Reméljük, hogy a Király Kupa debreceni rendezvénye érlelő lökést adott megyénk teniszsportjának!”

A legendás tv-riporter, Vitray Tamás is nyilatkozott a Naplónak, s megjegyezte:

„Nagyszerű a teniszezésre az új debreceni sportcsarnok!”

Tenisz után popzene következett: február 25-én az Apostol együttes adott hangversenyt a csarnokban, csoda, hogy ki nem dőltek a falak!

A Király Kupa egy év múltán is visszatért, 1978-ban egyenesen a döntőt rendezték itt, s ebből az alkalomból — a műanyag borítású pályán — teniszhetet rendeztek a sportcsarnokban. Volt itt meghívásos egyéni verseny 10 női és 14 férfi teniszező részvételével, majd jött a mindent felülmúló Hajú Bihar Megye – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye viadal. Az eseménydús hónapba még belefért az ifjúsági, serdülő és újonc asztaliteniszezők vidékbajnoksága a küzdőtéren felállított 12 asztalon, s egy Magyarország – Nagy Britannia női válogatott tornászviadal, melyen bemutatkozott a legjobbak között Antal Mária, a DEAC 14 esztendős tornásza is.

1992 februárjában a DVSC NB I.-es női röplabda-szakosztályának sportolói és vezetői fordultak a Loki kézicsapatának szurkolóihoz egy felhívásban: „Csapatunk jelenleg az NB I. negyedik helyén áll, és ha az utánpótlásra gondolunk, még ennél is szebb reményeink lehetnek, de ehhez a szurkolók segítségére is szükség van. Február 8-án, szombaton délután fél egytől a Hódos Imre-sportcsarnokban sorsdöntő mérkőzést játszunk a harmadik helyen álló BVSC ellen. Ahhoz, hogy jól szerepeljünk, a B-közép hathatós támogatására is szükségünk lenne most. Ezért minden tagját tisztelettel meghívjuk e találkozóra. Reméljük, megszeretik sportágunkat és máskor is eljönnek mérkőzéseinkre, hogy biztatásukkal még szebb álmokat válthassunk valóra!” Nos, talán a felhívásnak is köszönhetően félezer néző gyűlt össze a Hódosban és végül drámai, ötszettes csatában diadalmaskodtak a debreceni lányok.

Az 1990-es évek februárjaiban visszatérő program volt a Hódosban a Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny. Talán az 1993-as viadal volt a legextrémebb, ekkor ugyanis az elődöntők szüneteiben, illetve a rendezvény végén a Foxi-Boxi Sportegyesület topless boksz-pankrációját láthatta a nagyérdemű.

Egy sportmentes rendezvény 1994-ből: február 24. és 27. között „Üzlet – Játék – Lehetőség” címen a Hódosban rendezték a II. Nemzetközi Játékautomata-kiállítás és Vásárt.Az 1998-as február legérdekesebb nem kézis-eseménye a 45 általános iskolás tornászcsapat részvételével megrendezett országos tornászverseny volt a Questor Kupáért.

Ki ne emlékezne a Loki focistáinak első kiemelkedő eredményére, az 1999-es Magyar Kupa-győzelemre. Nos, egy kis része ebben is volt a Hódosnak. A februári extrám időjárás miatt ugyanis több edzést is a csarnokban tartott meg a legendás mester, Garamvölgyi Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában