Labdarúgás

2021.02.01. 11:16

DVSC: egy másik csapat jött ki az öltözőből a szünet után

Ellentétes félidők a Lokinál is és Szécsi Márknál is – a lényeg azonban az itthon tartott három pont.

Fotó: Kovács Péter

– Elég passzívan kezdtük az első félidőt, kaptunk is egy gólt, és a 45 perc lefújása után ezzel a 0–1-es állással vonultunk az öltözőbe. Ott azt kérte a vezetőedző, hogy a második játékrészre váltsunk ritmust. Azt gondolom, hogy ezt sikerült is megvalósítanunk. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy mindenféleképpen be kell húznunk a meccset, nem számít, hogy 1–0-ra vezet az ellenfél. Sikerült hamar gólt szereznünk. Utána pedig mezőnyfölényt alakítottunk ki, bejöttek a húzásaink, megtartottuk a 2–1-es eredményt – értékelte a találkozót a lefújást követően, még az öltözőbe vonulás előtt Szécsi Márk. A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a DVSC a Siófokot fogadta a Nagyerdei Stadionban zártkapus bajnoki mérkőzésen vasárnap késő délután.

Nem jöttek be a cselei

Arra a rövid értékelésben a Loki csatára is utalt, hogy nem volt egy fáklyásmenet a hazai csapatnak a tavaszi szezon nyitányának első félideje. Erre a találkozót követő edzői értékelésben Kondás Elemér is utalt azzal, hogy akkor pontatlanul és figyelmetlenül játszott csapata. Maradjunk az első játékrésznél, és a Naplónak nyilatkozó Szécsi Márk játékánál. A csatár jobb szélső pozícióban játszotta végig a 45 percet, és mi tagadás, ebben a szerepben ezúttal nem alkotott maradandót. Rendre megkapta ugyan a labdát a csapatársaktól, végigvitte az oldalvonal mellett, de centerezni már nem tudott, mert jobbára elveszítette a párharcait a védőkkel szemben. Ha pedig sikerült a labdát a kapu elé lőni, abban sem volt köszönet, mert vagy megjátszhatatlan volt a piros mezes hazaiaknak, vagy már az ellenfél belső védői vágták ki a tizenhatoson belülről.

– Nem jöttek be a cseleim. Rám is igaz volt a csapat teljesítménye. Ugyanúgy passzív voltam az első félidőben, mint ahogy az egész csapat – válaszolta kérdésünkre Szécsi Márk, akinél afelől is tudakozódtunk, hogy mi lehetett a gyenge játék oka. – Nem tudom, de szerencsére ki tudtuk javítani a második félidőre – fogalmazott röviden. Bár mi Szécsit kérdeztük, de tegyük hozzá, hogy a 0–1-es félidei eredmény nem a csatár hibája, hiszen az egész csapat teljesítménye elmaradt attól, amit akár a drukkerek, akár a játékosok, akár a szakvezetők várnak ettől a kerettől.

Két gólt lőtt

A második játékrészre azonban már egy agresszívabb, gyorsabb, céltudatosabb játékot produkáló Loki futott ki. Szécsi Márk sem az első félidőben elfoglalt pozíciójában játszott, csatárként tette a dolgát a pályán. Az érkező labdákra pontosan helyezkedett, testcselekkel rázta le magáról a védőket, és ha arra szükség volt, visszazárt, segítettet csapata védekezését. Be is rámolt a Siófok kapujába két gólt, és ezzel a DVSC megfordította a találkozó eredményét.

– Szerencsére sikerült váltani a második félidőre és bejöttek a cseleim, a védekezésben is be tudtam segíteni. Játékhelyet is váltottam, felmentem csatárba, és ebből a pozícióból sikerült megszereznem csapatom mind a két gólját. Az, hogy ez előre begyakorolt helyzet volt-e vagy a pillanatnyi játék hozta, az maradjon a mi titkunk – beszélt a második félideji játékáról Szécsi Márk, akitől azt is megkérdeztük, hogy milyen ellenfél volt a Siófok. – Az első, őszi mérkőzésen Siófokon buktuk az első két pontunkat, mert döntetlent értünk el ellenük. Most is kemény ellenfélre számítottunk. Azt azonban tudjuk, hogy itthon bármikor gólt tudunk szerezni, és ezt már be is bizonyítottuk.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában