Futsal

2021.02.17. 16:32

Dobogós helyezésben reménykedik a debreceni center

Komlósi Péter úgy véli, sok hiba csúszott a Debreceni Egyetem együttesének játékába a hétvégén.

Fotó: deac.hu

A DEAC U20-as futsalcsapata vasárnap nem tudott pontot szerezni a Szent István SE elleni hazai bajnokin. A 6-4-es vereség nem Komlósi Péteren múlt, a 17 esztendős tehetség ugyanis háromszor is bevette a fővárosiak kapuját – emlékeztetett a deac.hu.

– A találkozó elején az ellenfelünk szerezte meg a vezetést, de a kilencedik percben sikerült fordítanunk. A folytatásban kapkodtunk, elég sok hiba csúszott a játékunkba, amit a vendégek kihasználtak. A végén átálltunk az öt a négy elleni játékra, ennek köszönhetően szépítettünk, de már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. Felemás érzésekkel zártam a meccset, hiszen a három gólomnak örültem, de a vereség miatt szomorú voltam – nyilatkozta Komlósi, aki hozzátette, az edzői utasításokat igyekezett maradéktalanul betartani.

A Debreceni Egyetem együttese jelenleg a negyedik pozíciót birtokolja a táblázaton. Meglehetősen sűrű a mezőny, ugyanis a hetedik Rubeolát csak egy ponttal előzik meg, míg az éllovas Gyulaházával szemben mindössze három egység a hátrányuk.

– Konkrét célt nem tűztünk ki a szezon előtt, ám jó lenne, ha a dobogós helyen zárnánk. Ezt nem tartom elképzelhetetlennek, mivel egységes csapatot alkotunk, mindenki küzd a másikért – emelte ki a fiatal futsalos, aki ebben a bajnokságban már tizenötször köszönt be, ezzel a góllövőlistán a harmadik helyen áll. – Elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel, bár bízom benne, hogy a folytatásban még sok találat fűződik majd a nevemhez. Centerként az egyik legfontosabb feladatom, hogy megtartsam a labdát, ami sikerülni szokott. Emellett nagy küzdőnek tartom magam, és szerencsére a helyzeteimet rendszerint gólra váltom – hangsúlyozta Komlósi Péter, aki a DEAC-os Siska Gergőtől és a Hali csillagától, Dróth Zoltántól is igyekszik hasznos dolgokat ellesni.

Komlósi másfél éve erősíti a DEAC-ot. Köztudott, hogy a futsal a labdarúgáshoz képest jóval pörgősebb sportág, és többek között ez fogta meg az ifjú játékost. Nyugodtan mondhatjuk, hogy egy ígéretes jövő előtt álló talentum bontogatja szárnyait az egyetemi gárdánál, ezt támasztja alá, hogy a fiatal futsalos már a felnőttekkel is készülhetett.

– Egészséges drukk dolgozott bennem az első edzés előtt, de azért nem izgultam annyira. Nagyon segítőkész volt mindenki, ami megkönnyítette a helyzetemet. Nyilván fel szeretnék majd kerülni az első csapatba, ám tisztában vagyok azzal, hogy ezért rengeteget kell még tennem – zárta mondandóját Komlósi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában