Ökölvívás

2021.02.10. 18:46

Bocskai: szerencsére van még kiért szorítani

Hajdúsági siker nélkül, de magyar győzelmekkel zajlott le a Bocskai szerdai napja.

Fotó: Palánki István

„Káposztás paszuly cipóval, Pistikém? De szeretem Kelet–Magyarországot!”

– szólított meg az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok mellett lévő étteremnél Gálos Roland, olimpiai kvótával rendelkező bokszoló. Ezek szerint Bajáig megy a híre a keleti „aranylevesnek”. Gratuláltam neki a sikereihez, majd ment is tovább, hiszen az 57 kilósok között fontos meccs várt rá olasz vetélytársa ellen az 5. párban. Azért győztes összecsapása után csak kérdőre vontam azzal kapcsolatban, hogy mi motiválja a Bocskain. – Kevés tétmeccsem van, 11 hónapja nem bokszoltam élesben, pedig így, az olimpia évében fontos a felkészülés. Nem mellesleg címvédő vagyok ezen a tornán, szeretném az idén is megnyerni ezt a rangos európai megmérettetést – mondta. Fodor Milán következett a legnagyobb hazai nevek közül, aki simán legyőzte litván ellenfelét. Egyébiránt a 27 éves öklözőnek már „csak” a lengyel Damian Durkaczot kell felülmúlnia majd az olimpiai kvalifikációs tornán, feltehetőleg májusban, Németországban – a koronavírus miatt még minden bizonytalan ezzel kapcsolatban. A sokak által kedvelt Kovács Richárd is magabiztosan „lépett” a legjobb négy közé.

A hölgyeknél Pribojszki Katának van még esélye az ötkarikás játékokra kivívni a játékjogot hazai részről. A magyar bajnok megméretteti magát a héten Debrecenben, s a szerdai negyeddöntőben parádésan bokszolva az előzetesen vártaknak megfelelően győzött.

Hajdúsági blama

Rögtön az 52 kilósoknál magyar presztízsmérkőzéssel kezdődött a 65. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 3. napja. A súlycsoport szokásosnak mondható honi párharcát ezúttal Virbán Martin nyerte Szaka István ellen egy jól eltalált ütéssel. Majd következett a hajdú-bihari Bernáth Attila Csóka Nándor elleni párharca a negyeddöntőben, még ugyanúgy az 52 kilós súlycsoportban. Tavaly egyébként ugyanez a két magyar páros találkozott az Országos Bajnokság elődöntőjében. A végeredmény pedig ugyanaz lett, mint tavaly, hiszen Csóka legyőzte a hajdúsági reménységet. Eggyel feljebb, az 57 kilósoknál volt még egy megyebeli sportoló Bernáth László személyében, azonban brit ellenfele eléggé elpáholta a fiatal bokszolót. Nagy Bencéről kiderült, vasárnap óta lázas beteg, készült ugyan a küzdelmekre – már amennyire tudott –, de szakmai stábja úgy döntött, hogy végül nem indítja el a versenysorozatban.

Kapitányi szavak

Bertók Róbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is egész héten a helyszínen követi figyelemmel a küzdelmeket.

„A Debrecentől elvárt és megszokott a színvonal: nagyon magas”

– kezdte a Hajdú-bihari Naplónak a kapitány. – Örömteli, hogy a vírus ellenére is népes mezőny gyűlt össze a hagyományos év eleji versenyen – mondta. Majd azt is kiemelte a korábbi kickboxvilágbajnok, hogy magyar részről, akiktől győzelmet várt, s a válogatott meghatározó tagjai többségében meg is nyerték a meccseiket. Szerinte sokszor a pillanatnyi forma döntött, s ez fontos lehet csütörtökön, az elődöntőkön és pénteken, a finálékon is. – Az olimpia miatt fontos állomás ez sok sportolónak a felkészülésében. Sok esetben irányt is mutat a Bocskai a hogyan továbbra. Szeretném, ha a meglévő egy kvótánk mellé még jönne kettő. Ezek nem a legvérmesebb álmok, ez kellene, hogy legyen a realitás, sőt – vélekedett a szövetségi kapitány, aki végül azt is elmondta, hogy az olimpián is bízik éremben, de jó szereplésben mindenképp.

Csütörtökön már az elődöntőkre kerül sor az Oláh Gábor utcán zárt kapuk mögött. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán streamen minden összecsapás élőben látható. Nagy Tímeára vár komoly ütközet a 4. napon, ő még talpon van ugyanis a hajdúsági kontingensből.

Palánki István

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/bocskai-nem-sok-baber-termett-a-magyaroknak-kedden-4986619/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kezdesnek-nem-rossz-hajdusagi-siker-a-bocskai-nyitonapjan-4983325/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában