Ökölvívás

2021.02.12. 17:32

Bocskai: mindössze egyharmados a magyar siker

Magyarország csak egy aranyéremmel lett gazdagabb az idei Bocskain.

20210212 Bocskai emlékverseny Debrecen ökölvívás Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A döntőkkel fejeződött be pénteken a 65. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. Magyar érdekeltség a 13 kategóriából háromban is volt. Hajdú-Bihar megyei versenyző azonban az idén nem jutott fináléba. Ott volt viszont Szűcs Szabina a nőknél 57 kilogrammban, Kovács Richárd a férfiaknál a 63 kilósok között, s a már olimpiai kvótával rendelkező Gálos Roland az 57 kilósoknál. Mindenek előtt azonban Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a Bocskai 5. napján kifejezte reményét azzal kapcsolatban, hogy kellőképpen megfelelő volt a debreceni szervezés az olimpiai felkészülés kapcsán is.

Majd Szűcs könnyelmű vereséget szenvedett olasz vetélytársától, viszont Kovács Richárd a tőle megszokottnál egy kicsit visszafogottabban, de legyőzte a korábbi U22-es grúz Európa-bajnokot. Gálos Roland csütörtökön elmondta, hogy szeretne a francia Kistohurryval döntőzni, ez össze is jött neki, a Bocskai-címvédés azonban nem. Nem sokkal, de jobb volt a gallok sportolója, aktívabb volt a kötelek között.

Végül egy mondatban így nyilatkozott a Naplónak Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke:

„Köszönet az egész városnak a magyar boksz építéséért, büszke vagyok Debrecenre a bokszverseny színvonala miatt.”

Umar Kremljov, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség orosz elnöke | Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

Elnökségi szavak, biztatás

Umar Kremljov, az AIBA (Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség) orosz elnöke a döntő megnyitóján az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban elmondta, hogy külön köszöni Debrecennek a biztonságos szervezést ebben a nehéz helyzetben. Legfontosabb feladatának azt tartja, hogy összefogja a teljes boksztársadalmat és közös erővel visszajuttassa az olimpiai mozgalomba. Azt is kiemelte az elnök, hogy szerinte ez záros határidőn belül sikerülni fog. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke pedig azt emelte ki, hogy büszke arra, hogy a vírushelyzet ellenére is létrejöhetett egy ilyen színvonalú torna.

Palánki István

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/bocskai-emlekverseny-harom-lett-a-magyar-igazsag-4994005/

https://haon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/fasy-adam-a-bocskai-istvan-nemzetkozi-okolvivo-emlekversenyen-vendegeskedik-4993159/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/bocskai-szerencsere-van-meg-kiert-szoritani-4990216/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/bocskai-nem-sok-baber-termett-a-magyaroknak-kedden-4986619/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kezdesnek-nem-rossz-hajdusagi-siker-a-bocskai-nyitonapjan-4983325/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában