Kézilabda

2021.01.20. 10:33

Újabb sikert arattak a debreceniek a Ligakupában

Az ózdi győzelem után a Nyíregyháza ellen nyert hazai pályán a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi kézicsapata a Ligakupa D csoportjában a szintén NB I/B-s Nyíregyházát fogadta a DESOK-ban. A hazai együttes ebben a sorozatban legutóbb két ponttal gazdagodott Ózdon, és ezúttal is a sikeres folytatás céljával léptek pályára – hangsúlyozza közleményében a klubhonlap.

Illés Tamás hetesével indult a találkozó, majd egyenlítettek a vendégek. Egy újabb büntetődobással azonban az egyetemisták visszavették a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak. Az első félidőben rendre három-négygólos volt az előnyük, amit a szünet után tovább tudtak növelni, végül 30-23-ra megnyerték az összecsapást.

A cívisvárosi csapatban újfent lehetőséget kapott több fiatal tehetség is, akik mind odatették magukat, igyekeztek jó játékkal segíteni a társakat. A találkozón egyébként mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, az eladott labda, a pontatlan befejezés.

A DEAC csütörtökön 18 órakor Nyíregyházán játssza a Ligakupa-meccs visszavágóját.

„A számok alapján úgy tűnhet, hogy magabiztosan győztünk, de mégis lasszóval kell keresnem a pozitívumokat ezen a mérkőzésen”

– kezdte az értékelést a DEAC asszisztensedzője, Szabó Csaba. – Talán annyit ki tudnék emelni, hogy a kapusunk nagyon jól védett, segítette a társakat, illetve harminc gólt lőttünk. Ezt leszámítva kapkodtunk, sok technikai hibával játszottunk. Nem számítottam erre, mert az elmúlt hetekben a fiúk nagyon jól dolgoztak. Lehet, hogy egy holtpont érkezett el a felkészülésünkben, reméljük, hamar túl leszünk rajta, és a jövő heti bajnoki rajton ugyanazt a DEAC-ot látjuk, ami jellemző ránk – zárta Szabó Csaba.

Ligakupa D-csoport

DEAC–Nyíregyháza 30-23 (15-11)

DESOK. Vezette: Kiu G., Kiu T.

DEAC: Mándi, Maródi – Pethő 7 (2), Hornyák Z. 1, Mucza 6, Mórucz 2, Leiter 1, Pál G., Illés 5 (1), Kathi, Péter D., Füzesi, Szolnoki, Maródi, Tóth M. 3, Zalai 2, Mezei 3.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/5, ill. 2/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában